Sayfalar

17 Temmuz 2006 Pazartesi

ETLİ BEZELYE

Bezelye sofralar için vazgeçilmez bir sebze.
Ben sık sık bezelye kullanıyorum.
Tabii abim gelince değil, bezelyeden nefret eder.
Yemek olarak, garnitür olarak, salatada, makarnada, börekte hangisine eklerseniz ekleyin hepsine ayrı yakışıyor.
Bezelyenin yanında bulgur pilavı hazırladım ama pirinç pilavı da çok yakışıyor.
"Afiyetle Kalın"

ETLİ BEZELYE;
Malzemeler:

1 kilo bezelye,
300 gram kuşbaşı,
2 orta boy domates,
2 orta boy patates,
1 orta boy soğan,
2 orta boy havuç,
2 küçük boy kabak,
2 sivri biber,
2 kırmızı biber,
1 su bardağı mantar,
Yeterince tuz ve sıvı yağ.
TARİFİ:
Kuşbaşı etleri tencereye alıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
Soğanları küçük doğrayıp ete ekleyin.
Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyin.
Taze bezelye kullanıyorsanız bezelyeyi sebze olarak önce ekleyin, sonra mantar ekleyin.
Mantarları küçük boy alırsanız parçalamanıza gerek kalmadan bütün kullanbilirsiniz.
Yeşil ve kırmızı biberleri halka halka doğrayıp ekleyin.
Havuçları zar şeklinde doğrayıp ekleyin.
Patates ve kabakları da zar şeklinde doğrayın, çabuk piştikleri için en son patatesle kabağı ekliyoruz.
Yeterince tuz ve su ilave edin.
Etler ve sebzeler pişince ocağı kapatın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...