Sayfalar

22 Temmuz 2006 Cumartesi

ÇİLEKLİ TAVUK GÖĞSÜ

Bu tatlı oldukça basit olan adi tavuk göğsünün çilekle zenginleştirilmiş halidir.
Tavuk göğsünün muhallebisini pişirdikten sonra üzerini süslemek tamamen sizin hayal gücünüze kalmış.
İsterseniz soslarla, isterseniz kuruyemişle, istersenizde yaş meyva ile süsleyebilirsiniz.
Üstelik her meyvanin jölesini bulmak mümkün.
Tabii kırmızı bir meyvanın cazibesi gözardı edilemez.
Onun için çilek, frambuaz, vişne gibi gözalıcı rengi olan meyvalar her zaman tercih edilir.
Bu tatlıyı servis kolaylığı açısından isterseniz tek kişilik kaselerde de hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
ÇİLEKLİ TAVUK GÖĞSÜ;
Malzemeler;

Yarım paket margarin,
2 bardak un,
2 litre süt,
2 bardak toz şeker,
2 paket vanilya,
Puding için;
2 bardak süt,
1 paket çilekli puding,
Üzeri için;
Yarım kilo taze çilek,
1 paket Dr. Oetker meyvalı sos.
TARİFİ:
 Margarini eritip unu kavurun.
Şekeri ilave edin.
Ilık sütü, sürekli karıştırarak ekleyin.
Vanilyayı ilave edin.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Mikserle 10 dakika çırpın.
Borcam'ın dikdörtgen tepsisine muhallebiyi dökün.
Üzerine ayrı bir kapta pişirdiğiniz pudingi yayın.
Pudingin üzerine yıkayıp süzdüğünüz çilekleri enine keserek dekoratif bir şekilde yerleştirin.
Bir su bardağı suyla Dr.Oetker meyvalı sosu pişirin.
Çileklerin üzerini bu meyvalı sosla kaplayın.
Buzdolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Ne kadar çok soğursa o kadar kolay tepsiden çıkarabilirsiniz.
Muhallebiyi tepsiye dökmeden önce, tepsiyi su ile çalkalarsanız tatlı tepsiden kolay ayrılır.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...