Sayfalar

10 Temmuz 2006 Pazartesi

YALANCI İSKENDER

Bayat ekmekleri değerlendirmeye ne dersiniz?
Herhalde ev hanımlarının en büyük sorunlarından birisidir bayatlayan ekmekler.
Hele yaz aylarında sıcak havalarda poşetle sıkıca sarıp kaldırmazsanız ekmekler kupkuru oluyor.
Benim tarifimde bayat ekmek var ama isterseniz kebapçılardan dürüm pidesi alıp,onunla yaparsanız gerçek iskenderden farkı kalmıyor.
Resimde gördüğünüz iskenderde salça yok ama iki yemek kaşığı salçayı yağda kavurup üzerine dökmenizi tavsiye ederim.
"Afiyetle Kalın"

YALANCI İSKENDER;
Malzemeler:

6-7 dilim bayat ekmek
1 paket hazır döner
3 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
TARİFİ:
Büyük servis tabağına (mümkünse kayık tabak) bayat ekmekleri veya pideleri küçük kareler halinde doğrayın.
Dönerleri tavaya alın 2 kaşık sıvı yağ ve 1 su bardağı suyla 3-4 dakika pişirin.
Çıkan et suyunu ekmeklerin üzerine dökerek ıslanmasını sağlayın ,üzerine 4 yemek kaşığı yoğurdu çırparak dökün.
Sıcak dönerleri yoğurdun üzerine yerleştirin.
2 yemek kaşığı sıvı yağda,1 yemek kaşığı salçayı kavurup etlerin üzerine dökün.
3 yemek kaşığı tereyağını kızdırıp servis yapacağınız zaman etlerin üzerine gezdirin.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...