Sayfalar

11 Ağustos 2006 Cuma

DOMATESLİ KÖY BİBERİ

Çocukluğumda yaz ayları gelince annem biber kızartması yapardı.
Yaz ayları biber, kabak ve patlıcan kızartmalarıyla şenlenirdi.
Şimdi bütün bu sebzeleri nerdeyse yılın bütün aylarında bulmak mümkün ama tadları mevsiminde pişmiş gibi olmuyor.
Eskiden çarliston biberler daha lezzetliydi.
En azından bu kadar kalın zarlı değillerdi.
Çarlistonu en küçük boyda da seçseniz o zar mutlaka karşınıza çıkıyor.
Sivri biber derseniz, satıcıya"bu biber acı mı? tatlı mı?" diye soruyorsunuz hemen "size hangisi lazım abla" deyip sizin isteğinize göre size o biberi satıyor.
Artık acı ararken tatlı mı bulursunuz, tatlı ararken acıyla mı karşılaşırsınız o sizin şansınıza kalmış.
Biz de acı biber yenmediği için hep tatlı biber arayışında oluyorum.
Tabii acı sürprizler karşıma çıkmıyor değil.
Ben bu sorunlarla uğraşırken, kız kardeşim bana köy biberini önerdi.
Acı çıkmıyor, zarı yok, lezzeti çok, daha ne isterim ben bir biberden.
Tek kusuru bazen şekilsiz olabiliyorlar, her markette bulunmuyorlar.
Her semt pazarında mutlaka bulunuyorlar.
Bizim kahvaltı sofralarımızı şenlendiren bir sebze oldu çıktı.
Köy biberini mutlaka deneyin.
"Afiyetle Kalın"

DOMATESLİ KÖY BİBERİ;
Malzemeler:

1 kilo ufak boyda köy biberi,
4 adet büyük boy domates,
3 diş sarımsak,
Tuz ve sıvıyağ.
TARİFİ:
Biberlerin tohumlarını ayırıp, yıkayın.
Teflon karnı yarık tenceresine biberleri yerleştirin
Domatesleri ve sarımsakları rendeleyip üzerine dökün.
Tuz ve biraz sıvı yağını dökün.
Domatesler suyunu çekip, biberler kavruluncaya kadar pişirin.

"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...