Sayfalar

12 Ağustos 2006 Cumartesi

KABAK SALATASI

Yaz aylarının en bol ve uygun fiyatlı sebzelerinden biridir kabak.
Yemeği, kızartması, dolması, salatası her çeşidini yapmak mümkün.
Bu salatayı çoğu sitede gördüm.
Ben geçen yaz Sevinç yengemden öğrendim, o zamandan beri yapıyorum.
Yaz aylarında yemek yemek istemediğinizde hafif ve lezzetli bir akşam yemeği olarak kullanabilirsiniz.
Dereotunu piştikten sonra eklerseniz, yeşil rengini muhafaza eder daha güzel bir görüntü elde edersiniz.
Havuçta rendeleyip biraz renk verebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

KABAK SALATASI;
Malzemeler:

1 kilo sakız kabak
2 orta boy havuç
Yarım demet dereotu
1 su bardağı yoğurt
1 kaşık biber salçası
Tuz,sıvı yağ
2 diş sarımsak
Yapılışı:
Kabakları ve havuçları soyup rendeleyin.
Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ koyup rendelenmiş kabak ve havuçları ekleyin.
Tuzunu ve dereotunu atıp kavurun ,servis tabağına alın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirin.

"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...