Sayfalar

14 Ağustos 2006 Pazartesi

MANTAR SOSLU MAKARNA

Mantarı çok sevdiğimden bahsetmiştim.
Makarnaya da herkes gibi bayılırım.
Makarnayı çeşit çeşit pişirebilirsiniz, sosunu değişik usullerde hazırlayabilirsiniz.
Bu tarifteki gibi mantarlı bir sos hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

MANTAR SOSLU MAKARNA;
Malzemeler:

 Yarım kilo kültür mantarı,
2 orta boy domates,
1 orta boy soğan,
3 adet sivri biber,
1 paket çubuk makarna,
Tuz,sıvıyağ.
TARİFİ:
Makarnayı haşlayın,süzün.
Sıvıyağ ile yağlayıp yapışmamasını sağlayın, bir servis tabağına alın.
Mantarı yıkayıp, ince ince mantar şeklini bozmadan kesin.
Tencerede biraz sıvı yağ ile suyunu salmaması için harlı ateşte kavurun.
Üzerine soyulmuş zar şeklinde doğranmış domates, incecik kıyılmış soğan, tohumları temizlenmiş incecik doğranmış sivri biber ekleyin.
Tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin.
Mantarlar pişince makarnanın üzerinde servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...