Sayfalar

29 Ağustos 2006 Salı

KABAK YEMEĞİ

Bu yemeğin adı ya kabak kale, yada kabak kalye ama ben hatırlayamadığım için kabak yemeği dedim.
Yaz ayları için çok hafif bir yemek, üstelik yazın kabak çok ucuz oluyor.
Üzerine sarmısaklı yoğurt ve salçalı sos dökebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

KABAK YEMEĞİ;
Malzemeleri:
1 kilo sakız kabak
Yarım çay bardağı pirinç
1 orta boy havuç
5 adet cherry domates
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
TARİFİ:
Kabakları tırtıklı soyacakla soyun (çok dekoratif oluyor).
Dilim dilim doğrayın.
Havuçları temizleyip halka halka doğrayın.
Cherry domatesleri dilimleyin.
Kabakları tencerenin altına dizin.
Üzerine havuçları domatesleri dizin.
Aralarına ve üzerine pirinç serpiştirin, 1 su bardağı su ekleyin.
Tuz ve yağını ayarlayın.
Dereotunu incecik kıyıp üzerine serpiştirin, hafif ateşte ağır ağır pişirin.
"Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. Adsız16:39

    su ne kadar ekliyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Öncelikle teşekkür ederim, siz bu soruyu soruncaya kadar ben tarife su eklemediği fark etmemiştim.
      Hemen yazıya su miktarını ekleyeceğim.
      Kabak sulu bir sebze olduğu için, birde kısık ocakta piştiği için 1 su bardağı su yeterli olacaktır.
      Kolay gelsin.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...