Sayfalar

27 Ağustos 2006 Pazar

KAĞIT KEBABI

Kağıt kebabı sizi görüntüsüyle bile ihya edebilen bir yemek.
Eti ve bezelyeyi seviyorsanız bu yemeği de seveceksiniz.
Servisi de göz doldurucu olunca daha ne olsun.
Yıllarca kağıdın fırında yanabileceği korkusuyla bu yemeği yapmadım ama fırın poşeti gibi bu da mucizevi bir şekilde ısıya dayanıyor.
Resimde ki kağıt daha güzel dursun diye yenisiyle değiştirdim ama normalde kağıt fazla yanmıyor gayet şık duruyor.
"Afiyetle Kalın"

KAĞIT KEBABI;
Malzemesi:

1 kilo bezelye(temizleyince yarım kilo çıkıyor),
300 gram dana kuşbaşı,
2 orta boy patates,
2 orta boy havuç,
2 küçük boy kabak,
2 sivri biber,
2 kırmızı biber,
1 su bardağı küçük boy mantar,
1 orta boy soğan,
1 çay bardağı sıvı yağ,
Tuz,
4 adet kesilmiş yağlı kağıt(pişirme kağıdı).
KAĞIT KEBABI TARİFİ:
Kuşabaşı etleri tencereye alıp, sıvıyağla kavurun.
Üzerine biraz su ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra tüm sebzeleri uygun ebatlarda doğrayın.
Mantarlarınız küçükse bütün kullanabilirsiniz.
Hepsini etle karıştırın tuzunu atın.
Kağıtları kare şeklinde kesin.
Tam ortalarına eşit miktarda etli malzemeden yerleştirin.
Katlayarak kağıdın uçlarını kıvırın.
Fırın tepsisine hazırladığınız doldurulmuş ve katlanmış kağıtları yerleştirin.
Isıtılmış fırında yarım saat yada malzemenin sertliğine bağlı olarak uygun sürede pişirin.
Pişipte fırından çıktığı zaman, kağıdın karnını dekoratif kesip (ben artı şeklinde kesik atıp,uçlarını geri kıvırdım) servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...