Sayfalar

21 Ekim 2006 Cumartesi

ABİMDE İFTAR YEMEĞİ

Bu sene sondan bir önceki iftarı abimde yaptık.
Biraz koşuşturmalı bir gün oldu, araya alışveriş telaşıda girince yengeme fazla yardım edemedim.
Yine de işimiz biter bitmez yengemin yanına gittik.
Annem kuru dolmaları yapmış, yemekler hazırlanmış sadece iftara yakın pilav yapılacaktı.
Beyler işkembe çorbasını çok seviyor.
Onlar için işkembe, yemeyenler için mantar çorbası vardı.
Bir de abim bizler için Tantuni yapmıştı, açıkçası tantuni de çok lezzetliydi.
Annem Antepli kiracısından öğrendiği kuru dolma yapmıştı.
Ramazan boyunca her tür dolmayı yediğimiz için güzel bir değişiklik oldu bizim için.
Abimin harika bir terası var.
Yaz aylarında mutlaka terasta yemek yer ve çayımızı terasta içeriz.
Bu arada abim harika mangal yapar.
Tabi o günkü soğukta terasa pek çıkmadık.
Yengemin iftar menüsü;
Masadakiler;
Patlıcan, biber, kabaktan oluşan kuru dolma,
Göbek salata,
Banyolu börek, 

Yemekler;

İşkembe çorbası, 

İşkembe yemeyenler için mantar çorbası,

Tantuni kebap, Pilav

Tatlı olarak;
Şekerpare ve minyatür baklava 

"Afiyetle Kalın"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...