Sayfalar

22 Ekim 2006 Pazar

KADAYIF

RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!
Geldi-geliyor derken, iftar davetleri için koşuştururken zaman akıp gitti.
Ömrümüzün bir Ramazan'ı daha geçti.
İnşaallah görevlerimizi hakkıyla yerine getirmişizdir.
Rabbim hepimize sağlık ve huzurla önümüzde ki Ramazan'ı görmeyi nasip etsin.
Büyük ihtimalle bayramıda büyük bir koşuşturmaca içinde geçireceğiz sonra yine günlük, rutin hayatımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.
Hayatımızın rutinliğinden sıradanlığından şikayet edip, en ufak bir aksilikte de o rutinliği arayacağız.
Hastalık geldiğinde sağlığımızın kıymetini anladığımız gibi yada Cuma akşamı bizleri yeniden korkutan depremi hissedince, aslında ne kadar rahat olduğumuzu anladığımız gibi.
17 Ağustos depreminden sonra ne kadar zaman geçmesi gerekti kendimizi toparlayabilmemiz ve evimizde korkusuzca kalabilmemiz için.
Gözümü avizelerden uzakta tutmak bayaa zamanımı aldı benim.
Ya çocuk okuldayken deprem olurda hissetmezsem diye hep tetikte durmuştum.
Arabada geçirdiğimiz geceleri de unutmamak lazım.
Allah-ü Teala bizlere o günleri tekrar yaşatmasın, ülkemizi görünür görünmez belalardan ve kazalardan, güç yetmez -takat yetişmez, akla hayale gelmez musibetlerden korusun İnşaallah.
Velhasıl bence rutinlik iyidir, en azından her şey tıkır tıkır işliyordur.
Tekrar Ramazan Bayramı'nızı kutlar, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmenizi dilerim.
"Afiyetle Kalın"

KADAYIF;
Bu kadayıfı annem iftara gittiğimizde yapmıştı, oldukça hafif ve lezzetli bir tatlı.
Malzemeler;
250 Gram Kadayıf,
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz içi,
Kadayıfların üzeri için, yeterli sayıda bütün ceviz içi,
150 Gram tereyağ,
Şerbeti için;
3.5 bardak şeker,
4 bardak su,
1 paket vanilya,
bir kaç damla limon.
TARİFİ;
Şerbet malzemelerini kaynatıp, ılınmaya bırakın.
Kadayıfları tiftikleyip, biraz açın.
Bir kasenin içine kadayıfları döşeyip, içine çekilmiş ceviz içinden 1 kaşık koyun.
Kasenin dışına sarkan kadayıflarla cevizin üzerini kapatıp, fırın tepsisine ters çevirerek hazırladığınız kadayıfları dizin.
Tereyağını eritip, kaşıkla kadayıfların üzerine eşit miktarda paylaştırın.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Kadayıflar ılınınca, ılık şerbeti üzerine dökün.
Bütün cevizleri ortasına yerleştirip, servis yapın.

"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...