Sayfalar

4 Temmuz 2006 Salı

KATMER POĞAÇA

Herhalde yemek bloglarını gezipte "Mutfak Güncesi" blogunun sahibi Şaziye Hanımın katmer poğaçasını görmeyen, bilmeyen yok gibidir.
Son aylarda bu poğaçayı çoğu blog sahibi denemiştir.
Bende bu görüntüsü de, tadı da çok güzel olan tarifi görünce mutlaka denemeliyim dedim.
Tarifi siteden aldıktan bir kaç gün sonra denedim.
Tarifte yufkaları fazla ezmeden 60-70 cm açın diyor, bende fazla inceltmedim birde kenarlarının içine kıvırmamıştım, meğer kıvrılıyormuş!
Resimde gördüğünüz ilk denemede yaptığım poğaçalar.
Bir dahaki yaptığımda hamurları daha ince açıp, kenarlarını içine kıvırarak deneyeceğim. 

Tarifin yapılış aşamasının resimlerini çekmeye fırsatım olmadı.
Şaziye Hanımın resimli anlatımlı tarifi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

KATMER POĞAÇA;
Malzemeler:

1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 yumurta,akı içine sarısı üstüne,
1 paket kuru maya veya 20 gram yaş maya,
2 çay kaşığı tuz,
2 çay kaşığı toz şeker,
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı),
Arasına:
75 gram tereyağ,
100 gram beyaz peynir,
TARİFİ:
Hamur malzemeleriyle hamuru yoğurup hazırlayın.
Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya bölün,her parçayı tabak büyüklüğünde açın.
Arasına tereyağ sürüp üst üste dizin.
En üsttekinin üzerine terayağ sürmeyin.
Yufkaları 60-70 cm çapında açıp inceltin,daha sonra sigara böreği saracakmış gibi üçgen kesin,peynirini geniş ucuna koyup kenarlarını içine katlayarak sarın.
Fırın tepsisine dizip mayalanmaya bırakın.
Mayalanıp kabardıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...