Sayfalar

4 Temmuz 2006 Salı

RENKLİ PATATES PASTASI

Üç renkli salataların değişik versiyonlarını yapmak mümkün.
Bu tarifte aynen üç renkli salatada olduğu gibi haşlanmış patatesin içine birşeyler eklemekle oluşuyor.
Bundaki değişiklik kırmızı lahana yerine, kırmızı çuşka biber kullanmak.
Birde salatalık rendelenerek yapılan varmış.
Onu da en kısa sürede deneyeceğim.
"Afiyetle Kalın"

RENKLİ PATATES PASTASI;
Malzemeler:

1,5 kilo haşlamalık patates,
Yarım kilo kırmızı (çuşka) biber (haşlanıp yada közlenip zarı soyulmuş)
1 su bardağı mısır konservesi,
2 ortaboy havuç,
Yarım demet taze soğan,
Yarım demet dereotu,
Yarım demet maydonoz,
Tuz,karabiber,
1 çay bardağı sıvı yağ ,
1 su bardağı mayonez ve yoğurt karışımı,
TARİFİ:
Patatesleri ve havuçları haşlayın.
Sıcakken soyup ayrı ayrı püre haline getirin.
Kırmızı çuşka biberleri haşlayıp zarını soyun (en zor kısmı bu, bazı biberlerin zarları ayrılmamak için direniyor)
Patatesi üçe ayırın bir bölümünü doğranmış yoğurtlu mayonezle karıştırılmış kırmızı biberle karıştırın.
Diğer bölümünü havuç püresiyle karıştırın.
Son bölümünde ince kıydığımız yeşilliklerle(soğan, dereotu, maydonoz) karıştırın.
Patates karışımlarına tuz ve sıvı yağ koymayı unutmayın.
Yine istediğiniz sıraya göre istediğiniz kalıba göre yerleştirin.
Ben bu tarifte büyük komposto kasesine yerleştirdim.
Kalıptan çıkarırken kalıbı yağladığım halde biraz zorlandım.
Streç film döşeyince daha çabuk çıkabilir.
Mısır konservesini içinede serpiştirdim,en üstüne görüntüsü için yerleştirdim.
Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra uygun bir servis tabağına ters çevirip servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...