3 Temmuz 2006 Pazartesi

ÜÇ RENKLİ SALATA

Bu tarifi tarif defteri forumundan almıştım, çok şık ve lezzetli bir salata.

ÜÇ RENKLİ SALATA;
Malzemeler:

1,5 kilo haşlamalık patates,
Yarım kırmızı lahana,
Yarım demet taze soğan,
Yarım demet dereotu,
Yarım demet maydonoz,
3 orta boy havuç,
Tuz, karabiber,
1 çay bardağı sıvı yağ.
TARİFİ:
Patates ve havuçları haşlayın.
Sıcakken ayrı ayrı püre haline haline getirin.
Patates püresini üçe ayırın.
Bir bölümüne haşlanmış püre olmuş havucu, bir bölümüne rendelenmiş tuzla ovulmuş kırmızı lahanayı, bir bölümünede ince ince kıydığımız taze soğan, dereotu ve maydonozu ekleyin.
Tuz, karabiber ve biraz sıvı yağ eklemeyi unutmayın.
Baton kek kalıbını isterseniz yağlayarak (ben öyle yaptım), isterseniz streç film kaplayarak hazırlayın.
Üste hangi rengin olmasını istiyorsanız onu ilk önce yerleştirin.
Benim salatada kırmızı lahana üstte.
Üç ayrı karışımı sırayla kalıba bastırdıktan sonra 1 saate yakın buzdolabında dinlendirin
Servis için kayık tabağa kıvırcık dizerek hazırlayın .
Üzerine baton kek kalıbını ters çevirerek salatayı yerleştirin.
Dr. Oetker'in sarımsaklı salata sosu çok lezzet veriyor onu üzerine gezdirebilirsiniz.

"AFİYET OLSUN"

1 yorum:

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...