28 Temmuz 2006 Cuma

KEPEKLİ MAKARNA ÜZERİNDE TAVUK SOTE

Böyle uzun ama tam anlamıyla yemeğin özeti olan yemek isimlerini görünce, aklıma sevgili Gülriz Sururi geliyor.
Gülriz Hanım'ın yemeklerinin ismi de genellikle uzun olurdu.
Yıllar önce yemek programlarını kaçırmadan izlerdim.
Margarin kapakları biriktirip, iki Ala Luna kitabını da almıştım.
"Afiyetle Kalın"

KEPEKLİ MAKARNA ÜZERİNDE TAVUK SOTE;
Malzemeler:

250 gramlık kepekli çubuk makarna,

Tavuk sote için;
Yarım kilo tavuk kuşbaşı,
2 orta boy soğan,
2 orta boy domates,
2 adet sivri biber,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
Tuz,
3-4 diş sarımsak,
Damak tadınıza uygun baharat,
TARİFİ:
Kepekli makarnayı haşlayın.
Sıvı yağla hafif yağlayıp, bir kenara bırakın.
Tavuk kuşbaşıyı yıkayıp süzün.
Tencereye yerleştirip üzerine sıvı yağ dökün.
Tavuk, suyunu çekinceye kadar kavurun.
Sebzeleri iri doğrayın.
Domatesin kabuklarını soyup doğrayın.
Sebzelerle pişen tavuğun tuzunu, damak tadınıza uygun baharatlarını ekleyin.
Sarımsaklarını doğrayın.
Ocağı kapatmanıza yakın incecik kıydığınız maydanozları ekleyin.
Servis yaparken, kepekli makarnayı tabağa yerleştirin.
Üzerine hazırladığımız tavuktan yerleştirin.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...