Bütün kış bu tarifi vermek için fırsat bulmaya çalıştım ama olmadı.
Bugünlerde fırsat bulmuşken, Ayva henüz tezgahlardan kalkmadan tarifi vereyim dedim.
Bu tarifteki Ayva salatasını ben çiğ olarak hazırlıyorum.
Geçenlerde ablamın hazırladığı, kavrularak yapılan Ayva Tarator yedim, onun lezzeti de şahane olmuştu.
Bu ara artık kışlık tarif resmi çekmem ama Allah nasip ederse önümüzde ki kış Ayva Tarator tarifi yapıp, yayımlayacaklarımın arasında yer alıyor.
Salatadan bahsedecek olursam;
Çiğ olarak rendelenen Ayva ve Elmanın yoğurt ile karıştırılması ile hazırlanıyor.
Ayrıca üzerine kavrulmuş ceviz döküp, soğuk olarak servis yapıyoruz.
Bu salatanın en güzel tarafı ferah, fresh bir salata olması.
Ağır yemeklerin, yağlı yemeklerin yanına şahane bir eşlikçi oluyor.
Ayva ile hazırladığım tarifler;
"Afiyetle Kalın"
YOĞURTLU, ELMALI AYVA SALATASI;
Malzemeler;
2 adet büyük boy Ayva,
2 adet orta boy Elma,
1 büyük su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak,
Tuz,
Üzeri için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 büyük çay bardağı ceviz içi,
1 çay kaşığı Kırmızı pul biber.
YOĞURTLU, ELMALI AYVA SALATASI TARİFİ;
Ayvaları ve elmaları yıkayın.
Kabuklarını soyup, rendeleyin.
Kararmaması için hemen üzerine yoğurt ilave edip, karıştırın.
Sarımsakları ilave edin.
Damak tadınıza uygun tuzunu ilave edin.
Hazırladığınız salatayı servis yapacağınız kaseye yerleştirin.
Küçük bir sahana zeytinyağını dökün.
Üzerine ufalanmış ceviz içini ilave edin.
1-2 dakika ocakta pişirip, hemen ocağı kapatın.
Not;
Ceviz yağlı bir kuruyemiş olduğu için çok çabuk yanıp kömürleşebilir, o yüzden yakmadan az miktarda pişirmek yeterli olacaktır.
Hazırladığınız yağlı ceviz içini salatanın üzerine dökün.
Üzerine ayrıca kırmızı pul biber serpin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...