Sıcaklar kendisini iyiden iyiye hissettiriyorken, hem sağlıklı, hem şık, hemde zahmetsiz bir pasta yapmaya ne dersiniz?
Her ne kadar adı pasta olsa da bu tarif bildiğiniz karpuzun farklı bir şekilde kesilip, süslenmesinden ve sunulmasından oluşuyor.
Yaz masalarında karpuzu bu şekilde masaya getirip, görsel bir sunum yapabilirsiniz.
Çocuklarında çok severek yiyeceklerinden eminim.
Orjinal tarifin ismi "Watermelon Cake" ve Martha Stewart'a ait.
KARPUZ PASTASI;
Malzemeler;
1 adet orta boy karpuz,
Süslemek için; Nane yaprakları kullanabilirsiniz.
TARİFİ;
Karpuzu yıkayıp, kurulayın.
Tam karnından 4 parmak genişliğinde bir daire çıkarın.
Üçgen dilimler halinde kesip, servis tabağına tekrar daire olacak şekilde yerleştirin.
Yapım aşamalarını görmek için bu sayfaya tıklayabilirsiniz.
Karpuzun üzerinde ki minik topları yapmak için parizyen kaşık kullanın.
Parizyen kaşığınız yoksa dondurma kaşığı kullanabilirsiniz.
Karpuzun diğer yarısından Parizyen kaşıkla küçük yuvarlaklar çıkarın.
Çıkardığınız minik karpuz toplarını karpuzun üzerine yerleştirin.
Not;
Kalan karpuz parçalarını Karpuz Kokteyli yaparak değerlendirebilirsiniz.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Ama bu çok şık bir sunum olmuş, Çeşmedeyim ve misafirlerime haftasonu bunu yapacağım.Teşekkürler.
YanıtlaSilÇok ama çok beğendim, elelrinize sağlık:))
YanıtlaSilşahane olmuşşş ellerine sağlık canım bayıldım...
YanıtlaSilharika bir fikir ve sunum olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilHarika bir sunum,bayıldım resmen! Ellerinize sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilayyyy çok şeker, faceimde paylaşabilir miyim fotoyu... :)
YanıtlaSilElbette paylaşabilirsin : )
Silbayıldım görüntüye canım.tablo gibi.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMuhterimcim harikasın ya ellerine sağlık. resmi ilk görünce ben yapamam dedim ama sona gelince yaparım pasta tatlı nöbetleri için idael...sevgilerimle...
YanıtlaSilAaaaa cok şık bir sunum..Bayildim….Ellerine saglik
YanıtlaSilçok şeker olmuş. tesadüf benim ufaklık da yanımda idi. bir karpuz ve pasta delisi olarak bayıldı. eline sağlık. afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilbu güzellik ne böyle .harika olmuş.ellerine sağlık
YanıtlaSilooh oooh içim serinledi şimdi bu görüntüyle ,bayıldım :)
YanıtlaSilSüper bir pasta bu. zahmetsiz tamanen el yeteneği..beceri ister biraz
YanıtlaSilÇok tatlı olmuş çok şeker bu ya!
YanıtlaSilPasta pasta evett:-)
sunum süper!!! ellerinize sağlık karpuz üzerinde kavunda sunabilirsiniz.
YanıtlaSilbayıldım ince ve şık bir görüntü.
YanıtlaSilÇok hoş bir sunum olmuş gerçekten. Yazın karpuzdan daha güzel bir yiyecek yok. Bir de böyle süslü haline hiç hayır denmez. Emeklerine sağlık.
YanıtlaSilharika bir görüntü! ellerinize sağlık..
YanıtlaSilmuhteşem görünüyorrr!
YanıtlaSilMuhteremciğim karpuz pastada kullandığın aparatın adr nedir ben aylardır arıyorum bulamadım veya nerden aldınız.
YanıtlaSilBu kaşığı özgür şefte kullanmıştı ona meil atmıştım cevap alamadım yardımlarınızı ve cevabınızı bekliyorum sevgiler
Sevgili Gülten,
SilKarpuz pastada kullandığım aparatın adı "parizyen kaşık" olarak geçiyor.
Ben Eminönü'nden pasta malzemeleri satan dükkanlardan almıştım.