Sıcak havalarda en çok yoğurtlu salataları tercih ediyoruz.
Kısmetse ay sonunda Ramazan'a kavuşacağız.
Ramazan son yıllarda yaz aylarına geldiği için iftar menülerimizde mutlaka yoğurtlu bir salata bulunuyor.
Bu salata çiğ enginar ve salatalık rendesi ile hazırlanıyor.
Salatalığın, sarımsak ve yoğurdun etkisi ile içinde enginar olduğu hiç belli olmuyor.
Bu tarif, enginar sevmeyenler ve çocuklar için enginar yedirmenin en iyi tariflerinden birisi.
Diğer enginar tariflerim BURADA
"Afiyetle Kalın"
YOĞURTLU ENGİNAR SALATASI;
Malzemeler;
3 adet enginar çanağı,
3 adet salatalık,
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
2-3 dal dereotu,
Tuz, zeytinyağı.
1.Sunum için;
1 adet kırmızı biber,
1 adet salatalığın kabukları.
2.Sunum için;
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı salça,
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber.
YOĞURTLU ENGİNAR SALATASI TARİFİ;
Salatalıkları yıkayın, kabuğunu soymadan rendeleyin.
Not;
Salatalıklar rendelenince fazlası ile su bırakabiliyor, elinizle sıkarak rendelenmiş salatalığın suyunu çıkarın, salatalığı salataya öyle ilave edin.
Olduğu gibi bırakırsanız salatanız sulanacaktır.
Enginarları çiğ olarak rendeleyin.
Sarımsakları havanda dövüp, ekleyin.
Dereotunu incecik doğrayıp, ekleyin.
Enginarın kararmaması için hemen yoğurtla karıştırın.
Not;
Yoğurdunuz süzme olursa daha kıvamlı bir salatanız olur, o gün benim yoğurdum sulu olduğu için salatayı sulandırdı.
Tuzunu, zeytinyağını ekleyip karıştırın.
Sunumu için;
1. Sunum;
Hazırladığınız salatayı servis tabağına yerleştirin.
Üzerine verev olarak doğradığınız kırmızı biberleri çiçek olarak, salatalık kabuklarını da yaprak şeklinde keserek yaprak olarak yerleştirin.
Tam orta kısmına maydanoz ya da dereotundan sap yapabilirsiniz.
2.Sunum;
3-4 yemek kaşığı zeytinyağında 1 tatlı kaşığı biber salçasını ve toz kırmızı biberi bir kaç dakika pişirip, salatanın üzerine dökün.
"Afiyet Olsun"
Enginarı çiğ olarak hiç yemedim. Değişik bir salata olmuş. Enginarı çok sevdiğim için dikkatimi çekti. Tarifin için teşekkür ederim. Ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Semihacım,
SilBence bu halini mutlaka denemelisin.
Enginar, yoğurt ve salatalıkla çok güzel uyum sağladı.
bu hafta pazarda enginara baktım durdum,vazgeçtim. tüh ya keşke alsaymışım dedim şimdi :)
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık canım.
Teşekkür ederim Papatyam :)
SilSalatalık baya sulanmış...bu tür salatalarda,patatesli salatalikli yogurt salatasinda da salataligi rendeledikten sonra öbek öbek avcunuza alip suyunu sikarak atmaniz gerekiyor..önemli bir ayrinti......
YanıtlaSilMerhaba,
SilÖneriniz için teşekkür ederim, tarifte bu ayrıntıyı yazmamışım.
Hemen tarife salatalığın rendelenince sulandığını belirten bir cümle ekleyeceğim.
Daha önce (2010 yılında) tarifini verdiğim Şehriyeli Susuz Cacık
tarifinde tam bu konudan bahsedip, salatalığın rendelenince sulandığını yazmıştım.
Bu tarifte bu ayrıntıyı gözden kaçırmışım.
Küçük bir not daha;
Enginar salatam rendelenen salatalığın suyunun sıkılmamasından değil, benim yoğurdum o gün sulu olduğu için sulandı.
Kesinlikle cok ferah bir lezzet :) Ellerinize Saglik...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Sinemcim :)
SilÇok severimm çok:))Ellerine saglık muhterem abla..
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım :)
SilÇok güzel olmuş sevgili Muhterem. Ellerine sağlık. İlk kez duyduğum bir tarif. Deneyeceğim..sevgilerimle..
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım,
SilBüyük ihtimalle ilk kez duydun çünkü benim farklı sebzelerle yaptığım salatalık-yoğurt ikilisini bu sefer enginara uyarlamam sonucu böyle bir tarif ortaya çıktı :)
süper fikir .
YanıtlaSilBen de deneyeceğim sevgiler
Mutlaka denemelisin Nilaycım, eminim tadını çok seveceksin :)
Sil"Enginarın tadı hiç belli olmuyor" ise güzelim enginarları neden mundar ediyorsunuz bu salatanın içinde ve adı neden enginar salatası? !
YanıtlaSilMerhaba,
Sil1- Ana malzemesi enginar olduğu için adı "Yoğurtlu Enginar Salatası"
2- Enginarın tadını sevmeyen bireyler ve özellikle çocuklar enginar yiyebilsin diye enginar tadı belli olmayan tariflere ihtiyaç var.
Dünyada kalan son enginarları bu tarifte kullanmışım gibi tepki vermişsiniz.
Sakin olun, siz enginarınızı istediğiniz gibi tadı baskın olacak şekilde pişirmeye devam edebilirsiniz.