Geçen kış, kızkardeşim kuru incirle hazırlanan bu tatlıyı (benim mutfağım-Asya) sitesinde görüp, denemiş.
Telefonda tatlının lezzetini o kadar güzel anlattı ve tatlıyı yapmam için ısrar etti ki hemen malzemeleri temin edip, ertesi gün bende yaptım.
Tatlının tadına bakınca kardeşime hak verdim, gerçekten nefis bir tatlı.
Kek bölümü ekmek kadayıfına çok benziyor.
Bu tatlı için kuru incir aldığım zaman birde "İncir Uyutması" yapmıştım.
Artan incirleriniz olursa incir uyutması yaparak değerlendirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
İNCİRLİ ISLAK TATLI;
Malzemeler;
Keki için;
10 adet kuru incir, (suda ıslatılmış, ufak doğranmış)
1 su bardağı ceviz içi,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı un,
3 yumurta,
1 paket kabartma tozu.
Şerbeti için gerekli
malzeme;
1,5 su bardağı su,
1 yemek kaşığı nescafe,
Yarım su bardağı toz şeker,
Muhallebi için
gerekli malzeme;
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı un,
1 lt süt,
5 yemek kaşığı toz şeker,
1 adet limonun rendelenmiş kabukları,
Pişmesine yakın; 50gr tereyağı
Piştikten sonra; 1 poşet toz krem şanti
Üzerini süslemek
için;
Ceviz ve kuru incir.
TARİFİ;
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma
tozunu ekleyip karıştırın.
En son inciri ekleyip dikdörtgen Borcama dökün.
160 derecede pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi
gerekiyor).
Muhallebiyi pişirmek için;
Tereyağ ve krem şanti
haricindeki malzemelerle muhallebiyi pişirin.
Pişmesine yakın tereyağını ekleyin.
Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi muhallebiye
ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3-4 dakika havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine
dökün.
5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3
saat bekletin.
Üzerini ceviz ve ıslatılmış kuru incir dilimleri ile
süsleyin.
“Afiyet Olsun”
Canım ellerine sağlık incirli tatlıları çok severim.Bereketli iftarlar,sevgiler.
YanıtlaSilpasta nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilcanım nefis görünüyor ellerine sağlık. bizim komşumuz da hep yapar hımmm şimdi yine canım çekti afiyet şeker olsun sevgilerimle...
YanıtlaSilMuhteremcim ellerıne saglık..İncir en sevdıklerım arasında bende bu tatlıdan yapıyorum guzel oluyor muhakkak denenmesı lazım....sevgılerımle...
YanıtlaSilannemin favorisidir ,birçok kez yaptım onun için
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş canım
incirli ıslak kek ismi de yakışmış.ben incir tabanlı muhallebi diyordum:)
YanıtlaSilçok severiz bu tatlıyı ailecek.
ellerine emeklerine sağlık..
bende çok methini duydum ama daha yapmak nasip olmadı.
YanıtlaSileline sağlık canım
Bende deneyeyim o kadar analattınız ki hemen deneyeceğim ama incir yok evde.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Bu tatlıyı ben de yaptım çok güzel oluyor ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilMmmm nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilNişasta, Mısır nişastası mı acaba?
Teşekkürler
Merhaba,
SilBen buğday nişastası kullandım ama mısır nişastası da kullanılabiliyor.
Kolay gelsin.