Bamya mevsimi açıldı.
Tezgahlar da boy boy bamyalar görünmeye başladı.
Beni uzun zamandır takip edenler bilir, ben sebze olarak bir tek bamyayı yiyemem.
Fakat eşim ve kızım için bamya alır, pişiririm.
Bu sezonun ilk bamyasını geçen hafta aldım, yarısı ile bu salatayı, diğer yarısı ile bamya diblesi pişirdim.
Dible tamamen doğaçlama ortaya çıktı, "bamyayı pirinçle pişirsem nasıl olur?" deyip, pişirdim.
Sonuç harika oldu, ben bile bir kaç kaşık yedim : )
Bamya ile hazırladığım tariflerin hepsi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
PATATESLİ BAMYA SALATASI;
Malzemeler;
3-4 adet haşlamalık patates,
1 kase bamya,
1 adet kuru soğan,
Kuru nane, tuz, kırmızı pul biber,
Maydanoz, limon.
PATATESLİ BAMYA SALATASI TARİFİ;
Patatesleri yıkayıp, haşlayın.
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun.
Patatesler iyice soğuduktan sonra küp küp doğrayın.
Kuru soğanı piyazlık doğrayıp, patatese ekleyin.
Üzerine kuru nane, kırmızı pul biber serpip harmanlayın.
Bamyaların tepesini külah şeklinde soyun ve yıkayın.
Kaynayan limonlu suda diri kalacak şekilde haşlayın.
Patatesi servis tabağına yerleştirin, üzerine de limonlu suda haşladığınız bamyaları dizin.
Hazırladığınız salataya zeytinyağı-tuz-limondan oluşan sosunu ekleyip, karıştırın ve servis yapın.
"Afiyet Olsun"
ilk defa duyuyorum bamya salatasını. ama yemeğine bayılırım.
YanıtlaSilellerinize sağlık
n güzel bir salata olmuş elinize sağlık :)
YanıtlaSilCanım çok farklı ve leziz bir salata olmuş ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilÇOK DEĞİŞİK LEZZET..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK.
Ne güzel bir fikir bu. Doğaçlama falan derken güzel bir lezzet yakalamışsın anlaşılan.
YanıtlaSilsevgiler