Ramazan ayına uygun bir etkinlik olan İftar Bereketi Etkinliğinin ev sahipliğini bu sefer ;
Gelibolu17 / Mideden Kalbe blogunun sahibi olan arkadaşımız yapıyor.
Kendisine kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Ramazan ayında misafir ağırmanın en zor tarafının, yemekleri hazırlarken ve alışverişi yaparken aç olmamız olduğunu düşünüyorum.
Aç olduğumuz için yemekleri bol bol yapıyoruz.
Herkes su ve meşrubat içip, tıkanınca bir kaç gün boyunca o bol bol yaptığımız yemekleri bitirmeye çalışıyoruz.
Birde tabiki pide ve ekmek meselesi var.
"Acaba kaç pide alsam, az alsam yeter mi? biterse açıkta mı kalırım" diye düşünerek pide ve ekmeği de biraz fazla alabiliyoruz.
Ondan sonra "ben bu bayat ekmek ve pideyi nasıl değerlendirsem" diye düşünmeye başlıyoruz.
Nohut mantısı tarifini yemek dergilerinden birinde görmüştüm.
Bu arada nohut olarak Tamek Gıda'nın gönderdiği haşlanmış nohutu kullandım.
Tarifte normal pide kullanılıyordu, ben bayat pidelerimi kullandım.
Bayat pideler, kıymanın verdiği lezzetli su ile papara gibi ıslandı ve üzerindeki yoğurtlu sos ile çok güzel tüketildi.
Bayat ekmek ve pideleri değerlendirmek için çok iyi bir tarif olduğunu düşünüyorum.
Bayat ekmek ve pideleri değerlendirmek için hazırladığım diğer tariflerimi görmek için, bakınız;
Yalancı İskender
Bayat Ekmek ve Pide Pizzası
Köfte
Kızarmış Ekmek ve Pideli Salata
"Afiyetle Kalın"
NOHUT MANTISI;
Malzemeler;
1 adet bayat pide,
250 gram kıyma,
1 adet orta boy kuru soğan,
1,5 su bardağı haşlanmış nohut,
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz, karabiber, kuru nane, zeyinyağı.
NOHUT MANTISI TARİFİ;
Bayat pideyi doğrayıp, servis tabağına yerleştirin.
Haşlanmış nohutu pidelerin üzerine yerleştirin.
Soğanı küçük küçük doğrayıp, 3-4 kaşık zeytinyağında kıymayı kavurun.
Tuzunu ve baharatını ekleyin.
Kavrulan kıymanın içine 1 su bardağı su ekleyip, biraz kaynatın.
Sulu kıymayı pide ve nohutun üzerine yerleştirin.
Sulu kıymayı pide ve nohutun üzerine yerleştirin.
Sarımsaklı yoğurdu kıymanın üzerine yayın.
Üzerine biraz yağ ile kavurduğunuz biber salçasını gezdirin.
Kuru nane serpip, sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
"Afiyet Olsun"
canım bu güzel tarifin yayında.katıldığın için çok teşekkür ederim.sevgiler.gene beklerim.
YanıtlaSilMmmmmm harika bir seçenek Muhteremcim ellerine sağlık.Bereket
YanıtlaSilli iftarlar dilerim sevgiler...
MERHABA DEĞİŞİK BİR YEMEK OLMUŞ HEMDE PİDELER DEĞERLENMİŞ ELLEİRNİZE SAĞLIK SEVGİLER
YanıtlaSilLezzetin mantının güzelliğine bak. Ben daha ne yazıyım.
YanıtlaSilSevgiler canım.
ımmm lezzet deposu
YanıtlaSilellerine sağlık cnm
Ellerinize sağlık. Değişik bir tarif olmuş. Afiyet olsun.
YanıtlaSilNe kadar da iştah açıcı görünüyorr
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgilerrr
Elinize sağlık güzel bir tarif bende deneyeceğim afiyet olsun...
YanıtlaSilCanım çok değişik bir tarif ellerine sağlık bayıldım not aldım....
YanıtlaSil