Köfte sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir.
Çocuklar, büyükler herkes çok severek yer.
Misafir mönülerinde çoğu zaman pilavın yada patates kızartmasının yanında ki yerini alır.
Son yıllarda gıda firmalarının çoğu köfte harcı üretip, piyasaya çıkardı.
Köfte harcı işinizi çok kolaylaştırıyor fakat hemen hemen hepsinde sarımsak var.
Ve köfteler ekmek içi ile yapılmış gibi yumuşak olmuyor.
Bayat ekmeklerinizi rondodan geçirerek buzluğa yerleştirip, lazım oldukça kullanabilirsiniz.
Bayat ekmeğiniz yoksa Etimek'i rondodan geçirip, 2 küçük çay bardağı su ekleyerek ekmek işini halledebilirsiniz.
Eğer "koku beni rahatsız etmiyor" derseniz pratik olan köfte harcını kullanabilirsiniz.
Ben klasik köfte tarifi vereceğim.
Bu arada pişirmek için fırını kullanmanızı önerim, yağda kızartmaktan çok daha hafif oluyor.
Üstelik evde koku olmuyor ve ocak yağ damlaları ile batmıyor.
Diğer köfte tarifleri ve köfte kullanılan tariflerim için, bakınız;
Köfte ve Köfteli Tarifler Dosyası
Çubuklu Köfte
Tavuk Köfte
Şiş Köfte
Islama Köfte
Hasanpaşa Köftesi
Patlıcan Burger
Enginar Burger
Sepet Makarna
İslim Kebabı
Patlıcan Kebabı
Sebzeli Köfte
Poşette Sebzeli Köfte
Sebzeli Şiş Köfte
Köfteli Brüksel Lahanası
Brüksel Lahanalı Köfte
Patates Püreli Tepsi Köftesi
Köfteli Mantar Kebabı
Köfteli Yumurtalı Ispanak
Köfteli Nohut Salatası
Tepside Sebzeli Köfte
Köfte Patlıcan Dizme
Kırmızı Biberli Köfte
Erzincan Kesme Çorbası (Köfteli)
"Afiyetle Kalın"
KÖFTE;
Malzemeler;
Yarım kilo köftelik kıyma,
2 su bardağı bayat ekmek içi,
1 adet orta boy soğan,
Yarım demet maydanoz,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
Damak tadınıza göre; kimyon, kırmızı biber gibi baharatlar.
Fırın tepsisini yağlamak için 3 yemek kaşığı sıvı yağ.
KÖFTE TARİFİ;
Kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, rendelediğiniz soğanı, incecik doğradığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
Fırın tepsisini yağlayın.
Köfteye oval veya yuvarlak şekiller vererek, yağladığınız tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıttığınız orta dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Eminönü'nde ki Yeni Camii ile ilgili yazı ve resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Yeni Camii
Hımm asla hayır demem canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık .bende çok severim köfteyi .ve hayır köfte harcını pek sevmiyorum köftenin tadını kaçırıyor.evde kendim bayat ekmekle yaparım daha harika oluyor.sevgiler
YanıtlaSilFirin konusunda haklisin. COk severek yerim kofteyi ama su ocakta batmasa iyi olur :)
YanıtlaSilKofteler nefis gorunuyor:) Ellerine saglik.
Merhabalar...
YanıtlaSilİzin ve gezi dönüşü ev işleri yoğunluğundan (boya badana) arkasından Mübarek Ramazan ayının getirdiği misafir ağırlama derken , çektiğimiz resimleri ayarla, dosyala, yazı ön hazırlıklarını yapalım derken sizlere uğrayamadık.
Çok şükür hep iyiyiz, dostlara teşekkür ve dualarımız yolluyoruz.
Bu arada köfteler için dediğiniz gibi damak tadına göre baharat çok önemli zaten ayırıcı tadı da veren bu eklemeler. Afiyetler olsun...
Ailecek selam ve sevgilerimizi bırakıyoruz.
KÖFTEYE BAYILIRIM.NE ZAMAN BI BLOGTA KÖFTE TARİFİ GÖRSEM BUNU YAZMADAN GEÇEMEM BLOGUMA BEKLERIM
YanıtlaSil