20 Kasım 2012 Salı

ŞİŞ KÖFTE

 
Şiş köfte için farklı bir tarif kullanmadım.
Klasik köfte malzemeleri ile köfte hazırlayıp, geniş şişlerin üzerine kapladım.
Ocakta kullanılabilen ızgara tavada pişirip, yine ızgara da pişmiş domates ve arpa şehriyeli pirinç pilavı ile servis yaptım.
Izgara tavası için şunu söyleyebilirim "kesinlikle çok kullanışlı bir tava" fırının ısınmasını beklemeden ocakta kolayca istediğiniz malzemeyi pişirebiliyorsunuz, üstelik ızgaranın en önemli özelliği olan üzerinde ki çizgilerini de eksik etmeden : )
Izgara tavam demirdöküm tavalardan değil, normal teflon tavanın ızgara şeklinde yapılmış hali.
Belli bir markası da yok, ben büyük bir hiper marketten almıştım.
Marketin kendi ürettirdiği bir markaydı.
"Afiyetle Kalın"

ŞİŞ KÖFTE;
Malzemeler;
Yarım kilo köftelik kıyma,
2 su bardağı ekmek içi,
1 adet orta boy soğan,
Yarım demet maydanoz,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
Damak tadınıza göre; kimyon, kırmızı biber gibi baharatlar.
Geniş ahşap şişler. (marketlerin kasap bölümünde, Japon pazarı ve 1 milyoncular da satılıyor)

TARİFİ;
Kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, rendelediğiniz soğanı, incecik doğradığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
Mandalina büyüklüğünde toplar hazırlayıp, her ahşap şişe bir topu elinizle yayarak  kaplayın.
Daha kolay çalışmak için elinize yağ sürün.
Geri kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayıp, şişleri hazırlayın.

Izgara tavayı yada teflon tavayı ısıtın.
İçine hazırladığınız şişlerden 2-3 adet yerleştirin, önlü-arkalı olarak pişirin.
Köftenin içinin iyice pişmesi için, ağır ağır pişirin, gerekirse yan tarafına çevirip, yanlarını da pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Belgrad Ormanında yer alan sayısız mesire yerinden birisi olan "binbaşı çeşmesi" mesire yerinde çektiğim resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Binbaşı Çeşmesi Mesire Yeri

Bu gezi yazısında sizleri bol bol çiğdem çiçeği resimleri bekliyor.

10 yorum:

  1. sabah seriflerin hayir olsun can
    ellerine saglik sisler güzelmis adana sis de güzel olur bunlarda ;) buradakiler ince arayayim bakalim bulabilecekmiyim
    duana talibim

    YanıtlaSil
  2. Canım nefis tabağı alıp gitmek istiyorum ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerinize saglik

    nefis gorunuyor

    bende bloguma sizi

    beklerim

    bisous bisous


    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Muhteremcim,
    En sevdiğim köfte sunumudur,ellerine sağlık.
    Izgara tava alışveriş listemin ilk sırasında bu nedenle araştırıyorum.Bu yıl demir dökümler revaçta.Aslı çok ağır,aliminyum demir dökümde varmış.Sağlıklı mıdır? bilmiyorum.
    Birde essenin içi beyaz olanlar var.Yağsız kullanım için iyi ama ben hem ızgara çizgileri olsun,hem hiç yağsız kullanılsın istiyorum. Hangi marka iyidir araştırıyorum.Sende görünce öneri alayım dedim.Sanırım lafı çok uzattım:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seval ablacığım, Izgara tavam demir döküm tavalardan değil, normal teflon tavanın ızgara şeklinde yapılmış hali.
      Teflon olduğu için yağ kullanmadan da pişirilebiliyor.
      Belli bir markası da yok, ben büyük bir hiper marketten almıştım.
      Marketin kendi ürettirdiği bir markaydı.
      İçi beyaz seramik olanları bende görüyorum ama hiç kullanmadım.

      Sil
  5. canım ablam ellerine sağlık:))
    nefis görünüyor şiş köfteler yanınada lavaş hmmmm:))

    YanıtlaSil
  6. gerçekten nefis olmuş. eline emeğine sağlık
    ızgara tavasını hiç kullanmadım
    senin tavsiyenden sonra ben de en kısa zamanda edineceğim
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. yedim içtim gezdim daha ne olsun gülüm.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Köfte her zaman vazgeçilmez!
    çok seviyorum köfteyi her koşulda da yerim,ellerine sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  9. Benim etobur oğlanları göndereyim size :)Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...