Hazır baklava yufkası aldınız, hepsini kullanmayacağınız tarifler yaptınız, elinizde halen baklava yufkası var.
"Artan yufkaları ne yapsam" diye düşünüyorsunuz.
Artan yufkaları değerlendirmek için bu tarif çok iyi bir seçim olacaktır.
Not;
Bu tarifi normal yufkayla da yapabilirsiniz.
Ben şahsen artan baklava yufkalarımı farklı tariflerle değerlendiriyorum.
Bazen de yarısı ile tatlı, yarısı ile börek hazırlıyorum.
Hazır baklava yufkaları ile yapamayacağınız tarif yok.
Diğer tariflerimi görmek için, bakınız;
Tahinli rulodan bahsedecek olursam; çok leziz bir tarif.
Tarifi Lezzet dergisinde gördüm.
Tarifi uygularken ufak tefek değişiklikler yaptım, mesela tarçın ekledim, baklava şeklinde kestim, bir de pişirmeden önce üzerine yumurta sarısı sürdüm.
Ben çıtır çıtır olan şeyleri pek sevmem ama bu çıtır rulolara bayılıyorum.
İçinde tahin, tarçın, ceviz olan bir tarif nasıl sevilmez ki : )
Kış aylarında her evde tahin bulunur, tarifi deneyin sıcacık çayınızın yanında afiyetle yiyin : )
"Afiyetle Kalın"
HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN TAHİNLİ RULO;
Malzemeler;
12 adet hazır baklava yufkası,
1 su bardağı tahin,
100 gram erimiş tereyağ,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi,
Tarçın,
Üzerine; 1 adet yumurta sarısı.
Piştikten sonra üzerine serpmek için; Pudra şekeri.
TAHİNLİ RULO TARİFİ;
Baklava yufkasının 1 tanesini tezgaha serin, üzerine erimiş tereyağ sürün.
Tekrar 1 baklava yufkası daha serip, üzerine tereyağ sürün.
3. yufkayı da serip, yağlayın, üzerine kaşıkla tahin gezdirin, dövülmüş ceviz içi, 1 yemek kaşığı kadar toz şeker ve tarçın serpin.
Rulo şeklinde sarın, baklava dilimi olacak şekilde 1 parmak uzunluğunda kesin.
Yağlı kağır serilmiş fırın tepsisine dizin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Not;
Yumurta sarısı isteğe bağlıdır, sürmeseniz de oluyor.
Orta hararette ki fırında pişirin.
Sıcakken üzerine bol pudra şekeri serpin.
"Afiyet Olsun"
ellerine sağlık.harika olmuş. ben bunu bu şekilde fakat üzerine pekmez dökülmüş şekilde yedim acayip güzeldi,bir de öyle deneyin derim...
YanıtlaSilDenedim ama üzerine yumurta yerine tahin sürdüm.Muhteşem oldu.
SilTeşekkür ederim, bende geçenlerde bir yerde içi elmalı-cevizli ve üzerine pekmez dökülmüş olanından yedim, gerçekten çok lezzetliydi.
SilEn kısa zamanda o şekilde deneyeceğim.
Merhaba Bihter Hanım,
SilÜzerine tahin sürmek güzel bir fikirmiş, öneriniz için teşekkür ederim :)
Güzel birseye benziyor…Denemeli….
YanıtlaSilbaklava yufkasından yapılan herşey çok lezzetli oluyor...
YanıtlaSilharika görünüyor...
ellerinize sağlık...
Güzel tarif ellerina sağlık.Yapmak isterim de, tahin nerde nasıl kullanıyor, ben mi kaçırdım tarifte, göremedim de:))
YanıtlaSil: )
SilÖzlem dikkatin için çok teşekkür ederim.
Tarifin asıl ham maddesini yazmayı unutmuşum : )
Hemen tahinide ekliyorum.
Tahinli ruloyu ben de çok severim ve severek yaparım. Şekil itibariye çok daha güzel olmuş. Tarçın ekleme fikri de hoşuma gitti. Ayrıca bir önceki mercimek ezmesi tarifine de takıldım ve en kısa zamanda ben de yapmak istiyorum bu güzel mezeyi. İkisi içinde ellerine sağlık Muhterem abla. Selametle..
YanıtlaSilMuhteremciğim,
YanıtlaSilBen de bayramda gelebilecek olan misafirler için almıştım baklava yufkası ama başka tatlılar olunca yufkalar kalmıştı. Ben de aynen senin yaptığın gibi yalnız arasına hiç yağ sürmeden yaptım (tahinin yağından dolayı).İnsülin direncimden ötürü de bazılarına şeker de ekmedim. Her iki haliyle de kıyır kıyır enfes olmuşlardı.
Bundan sonra sadece bunu yapmak için baklava yufkası alacağım. Senin kesme şeklin de çok hoş.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle,
buzdolabimda bir paket yufkam duruyor muhteremcim
YanıtlaSildün cikarmistim buzlugumdan
kafaya koydum yarisina kendi tarifimi yarisini bundan yapacagim
iyiki varsin muhabbetle
Bugünlerde canımın çektiği ve hep aklımda olan tarif, ellerinize sağlık, nefis görünüyor :)
YanıtlaSilÇok severim canım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilTahinle arası çok barışık biri olmasam da, tahinli çöreğe hayır diyemem.
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık.
Sevgi ve muhabbelerimle...
Denenecek tarifler arasına girdi bu tarif :)
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilgüzel fikir hem yeni tarif türetir hemde yufkaları değerlendirmiş oluruz:)
sevgiler:)
çok güze,bayıldım harika
YanıtlaSilgorunuyor
ellerine sağlık bende
sizi bloguma seve seve
beklerim
bisous bisous
www.fraise-framboise.blogspot.com
Çıtır çıtır bayılıyorum bu lezzete..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sevgiler.