14 Kasım 2012 Çarşamba

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN TAHİNLİ RULO

Muhterem'le Afiyetle 
Hazır baklava yufkası aldınız, hepsini kullanmayacağınız tarifler yaptınız, elinizde halen baklava yufkası var.
"Artan yufkaları ne yapsam" diye düşünüyorsunuz.
Artan yufkaları değerlendirmek için bu tarif çok iyi bir seçim olacaktır.
Not;
Bu tarifi normal yufkayla da yapabilirsiniz.
Ben şahsen artan baklava yufkalarımı farklı tariflerle değerlendiriyorum.
Bazen de yarısı ile tatlı, yarısı ile börek hazırlıyorum.
Hazır baklava yufkaları ile yapamayacağınız tarif yok. 
Diğer tariflerimi görmek için, bakınız;

Tahinli rulodan bahsedecek olursam; çok leziz bir tarif.
Tarifi Lezzet dergisinde gördüm.
Tarifi uygularken ufak tefek değişiklikler yaptım, mesela tarçın ekledim, baklava şeklinde kestim, bir de pişirmeden önce üzerine yumurta sarısı sürdüm.
Ben çıtır çıtır olan şeyleri pek sevmem ama bu çıtır rulolara bayılıyorum.
İçinde tahin, tarçın, ceviz olan bir tarif nasıl sevilmez ki : )
Kış aylarında her evde tahin bulunur, tarifi deneyin sıcacık çayınızın yanında afiyetle yiyin : )
"Afiyetle Kalın"


HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN TAHİNLİ RULO;
Malzemeler;
12 adet hazır baklava yufkası,
1 su bardağı tahin,
100 gram erimiş tereyağ,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı  dövülmüş ceviz içi,
Tarçın,
Üzerine; 1 adet yumurta sarısı.
Piştikten sonra üzerine serpmek için; Pudra şekeri.
TAHİNLİ RULO TARİFİ;
Baklava yufkasının 1 tanesini tezgaha serin, üzerine  erimiş tereyağ sürün.
Tekrar 1 baklava yufkası daha serip, üzerine tereyağ sürün.
3. yufkayı da serip, yağlayın, üzerine kaşıkla tahin gezdirin, dövülmüş ceviz içi, 1 yemek kaşığı kadar toz şeker ve tarçın serpin.
Rulo şeklinde sarın, baklava dilimi olacak şekilde 1 parmak uzunluğunda kesin.
Yağlı kağır serilmiş fırın tepsisine dizin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Not;
Yumurta sarısı isteğe bağlıdır, sürmeseniz de oluyor.
Orta hararette ki fırında pişirin.
Sıcakken üzerine bol pudra şekeri serpin.
"Afiyet Olsun"

18 yorum:

  1. ellerine sağlık.harika olmuş. ben bunu bu şekilde fakat üzerine pekmez dökülmüş şekilde yedim acayip güzeldi,bir de öyle deneyin derim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denedim ama üzerine yumurta yerine tahin sürdüm.Muhteşem oldu.

      Sil
    2. Teşekkür ederim, bende geçenlerde bir yerde içi elmalı-cevizli ve üzerine pekmez dökülmüş olanından yedim, gerçekten çok lezzetliydi.
      En kısa zamanda o şekilde deneyeceğim.

      Sil
    3. Merhaba Bihter Hanım,
      Üzerine tahin sürmek güzel bir fikirmiş, öneriniz için teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Güzel birseye benziyor…Denemeli….

    YanıtlaSil
  3. baklava yufkasından yapılan herşey çok lezzetli oluyor...
    harika görünüyor...
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Güzel tarif ellerina sağlık.Yapmak isterim de, tahin nerde nasıl kullanıyor, ben mi kaçırdım tarifte, göremedim de:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. : )
      Özlem dikkatin için çok teşekkür ederim.
      Tarifin asıl ham maddesini yazmayı unutmuşum : )
      Hemen tahinide ekliyorum.

      Sil
  5. Adsız23:54

    Tahinli ruloyu ben de çok severim ve severek yaparım. Şekil itibariye çok daha güzel olmuş. Tarçın ekleme fikri de hoşuma gitti. Ayrıca bir önceki mercimek ezmesi tarifine de takıldım ve en kısa zamanda ben de yapmak istiyorum bu güzel mezeyi. İkisi içinde ellerine sağlık Muhterem abla. Selametle..

    YanıtlaSil
  6. Muhteremciğim,
    Ben de bayramda gelebilecek olan misafirler için almıştım baklava yufkası ama başka tatlılar olunca yufkalar kalmıştı. Ben de aynen senin yaptığın gibi yalnız arasına hiç yağ sürmeden yaptım (tahinin yağından dolayı).İnsülin direncimden ötürü de bazılarına şeker de ekmedim. Her iki haliyle de kıyır kıyır enfes olmuşlardı.
    Bundan sonra sadece bunu yapmak için baklava yufkası alacağım. Senin kesme şeklin de çok hoş.
    Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  7. buzdolabimda bir paket yufkam duruyor muhteremcim
    dün cikarmistim buzlugumdan
    kafaya koydum yarisina kendi tarifimi yarisini bundan yapacagim
    iyiki varsin muhabbetle

    YanıtlaSil
  8. Bugünlerde canımın çektiği ve hep aklımda olan tarif, ellerinize sağlık, nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  9. Çok severim canım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Tahinle arası çok barışık biri olmasam da, tahinli çöreğe hayır diyemem.
    Ellerinize emeğinize sağlık.
    Sevgi ve muhabbelerimle...

    YanıtlaSil
  11. Denenecek tarifler arasına girdi bu tarif :)

    YanıtlaSil
  12. ablacım ellerine sağlık:)
    güzel fikir hem yeni tarif türetir hemde yufkaları değerlendirmiş oluruz:)
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. çok güze,bayıldım harika

    gorunuyor

    ellerine sağlık bende

    sizi bloguma seve seve

    beklerim

    bisous bisous

    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  14. Çıtır çıtır bayılıyorum bu lezzete..
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...