Bugünlerde yemek etkinlikleri birbirini kovalıyor.
Bu da yepyeni etkinliğimizin konusu olan "Minik eller mutfakta" için hazırladığım tarif.
Minik eller mutfakta yemek etkinliği için Yanya'dan-Evenez'e blogundan Selen'e konuk oluyoruz.
Kolay gelsin Selen.
Benim çocuklar büyüdü, tarifi hazırlarken yanımda birlikte tarifi hazırlayabileceğim bir çocuk yoktu.
O yüzden minik el resmini benimle yemek yaparken değil, elinde tutarken çekmek zorunda kaldım.
Resim için kızkardeşimin oğlu Efe'ye müracaat ettim.
Maşallah tam bir enerji topu olduğu için bir yerde durmuyor ve ben bırakın birlikte yemek yapmayı, sadece elinin resmini çekmek için bile epey uğraştım.
Bütün Ramazan iftarlarda bir araya geldiğimizde Efe'nin elinin doğru düzgün resmini çekebilmek için uğraştım.
Hep hareket halinde olduğu için resimler bulanık çıkıyordu.
Arasında en düzgün olan resim bu, sade ama net!
Tarifimize gelirsek,elmalı kakaolu keki yıllar önce Lezzet dergisinden öğrenmiştim.
Bu ay ki Kevgir dergisine gönderdiğim tarifte yine bu kek hamurunun top kek versiyonu.
Kekin üzerinde ki gülen Smiley 'i ise İnebolu'dan aldığım nihale sayesinde yaptım.
Kekin üzerine pudra şekeri serpmek için olan modelli kağıtlara çok heves ediyordum ama bir türlü bulamadım.
Geçen yıl yaz tatilinde İnebolu'da dolaşırken 1 ytl dükkanlarından birine girdim.
Bir baktım üzerinde Smiley surat ifadesi olan nihale.
Daha alıyorken ben bununla kek süslerim diye düşündüm, hiç üzerine tencere yada çaydanlık koymadım.
"Afiyetle Kalın"
ELMALI KAKAOLU KEK;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1.5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
1 Paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
3–3,5 bardak un,
3 yemek kaşığı kakao,
2 adet büyük boy elma,
1 Paket krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt.
TARİFİ;
Oda ısısında ki yumurtaları, şekerle çırpın.
Üzerine sıvıyağı ve sütü ekleyip, çırpmaya devam edin.
Kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu eleyerek karışıma ekleyin.
Elmaların kabuklarını soyup,rendeleyerek kek hamurunun içine ekleyin.
Yavaş yavaş karıştırarak elmaları hamura karıştırın.
Kek kalıbını margarin ile yağlayıp, un serpin.
Ben top keklerde kalıp olarak, sufle kaplarını kullandım.
Fazla unu silkeleyin.
Kek hamurunu kalıba boşaltın.
Önceden ısıttığınız, düşük dereceli fırında, kapağını açmadan pişirin.
Süre vermiyorum, benim fırınım gazlı olduğu için uzun sürede pişiriyor.
Elektrikli fırınlarda bu süre daha kısa olabiliyor.
Piştiğinden emin olmak için, kekin içine bıçak batırın, temiz çıkıyorsa pişmiştir.
Üzerine soğuk sütle çırptığınız krem şantiyi sıkarak servis yapabilirsiniz.
“Afiyet Olsun”
bu gunnn cumaaa
YanıtlaSilyasas�nnnnn
mutlu hafta sonlar�kucak dolusu sevg�ler:))
günaydın.selamlar.yüzünüzden gülüşler,kalbinizden sevgiler eksik olmasın...
YanıtlaSilMERHABA ELMALI KEKİN ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR ELLERİNE SAĞLIK O MİNİK ELLERİ ÖPMEK LZAIM
YanıtlaSilelmalı kek nefis.süslemesine bayıldım.çok lezzetli oluyor.bende çok yaparım.eline sağlık.
YanıtlaSilCanım Muhterem...
YanıtlaSilısırmalık o efenin eli :))
Enerji topu lafını pek sevdim.. :))
Ellerine sağlık hayatım nefis olmuş. Kekin şeklide şemalide eminim tadıda...
ellerine sağlık
21.EK�M PAZAR G�N�
YanıtlaSilSAAT 10.40
2. KEZ YIKILDIK ....
YASTAYIZ....
BA�IMIZ SAGOLSUN....
selam ayy yerim o elleri durun tahin edeyim kaç yaşında 1 yaşında olabilirmi ama yemeklerinizden daha tatlı gözüküyor :)Rabbim sevenlerine bağışlasın kekinizzde çok güzelll:)
YanıtlaSilyerim o tombik eli ben ellerine saglik canim nefis gorunuyr
YanıtlaSilbende yerim o eli.
YanıtlaSileline sağlık muhterem
kekte çok güzel olmuş.
merhaba ;
YanıtlaSilben senin o gülen kekini tam ortasından yerim
kimseyede bırakmaaaaaaaammmmmmmmmmm
ellerine sağlık canım sevgiler
Merhaba Muhterem,
YanıtlaSilEllerine sağlık çok lezzetli görünüyor kek,minik elin sahibine sevgilerimi gönderiyorum.
selamlar...
Bu ülkenin evlatlarını kahpece katleden terör örgütünü lanetliyor ,şehitlerimize Allahtan rahmet ,başta aileleri olmak üzere tüm ulusumuza başsağlığı,yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum
YanıtlaSilŞanlı Askerim;
Kanın yerde kalmadı, kalmaz!
Türk'ün döktüğü her gözyaşı acılarla bilenen kinimize kin ekliyor. Türk analarının döktüğü her gözyaşı yüreğimize akan alev..
Vatan için kan, vatan için can, vatan için mal, vatan için ne gerekiyorsa hepsini fedaya hazır bir ruhla; mücadeleye yeni başlamış gibi aynı hız, azim ve kararlılıkla düşmanların üzerine demir bir yumruk gibi, yıldırım gibi inmeye hazırız.
Hainlerle hesaplaşma gününe kadar acımız son bulmayacaktır.
“Ürkekliğe yer yok yüreğimizde... Korkuya elveda… Bin canım olsa, bin kez veririm yoluna… Vatan sana canım feda…”
Her Türk asker doğar!
ay ben tombiş elleri yerim ne kadar tatlı.Kekinizde çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Allah yiğeninize sevenleriyle bir ömür boyu sağlık ve mutluluk versin.Şehit askerlerimize Allahtan rahmet başta aileleri olmak üzere tüm Türkiye,ye baş sağlığı diliyorum.sevgilerimle.
YanıtlaSilMuhteremcim, ellerine sağlık kek nefis görünüyor, süsleme konusuna gelince, bizim buralarda pastacılık malzemesi satılan dükkana rastlamadığım için, kağıda çizdiğim şekli makasla kestikten sonra kekin üzerine koyarak pudra şekerini serpiyorum, hatta geçenlerde muffin yaptım ve dediğim şekilde süsledim, bir kaç güne kadar bloga ekleyeceğim, belki sana fikir olabilir.
YanıtlaSilMerhaba.Ellerine sağlık.Kekin nefis olmuş.Tam etkinliğe uygun.Sevgiler
YanıtlaSilwww.annemmutfakta.blogcu.com
slm canım..
YanıtlaSilineboludan kocaman sevgiler....
nerden aldın yaa...şimdi gider alırım haaa...deniz kıyısındaki marketin altını diyorsan kapandı orası...pazarın içindekini diyorsan bak orası açık...
ellerine sağlık canım arkadaşım...çok güzel olmuş....
minik elinde harika....
Merhaba
YanıtlaSilKekin tam etkinliğe uygun, çok şirin olmuş.Eline sağlık.
Yeğeninin tombul elleride çok tatlı.Eminim kendiside öyledir.
Öpüyorum ikinizide
Hesna
Slm.Ellerine sağlık kekin çok güzel olmuş. Yardımcın da pek yaman. Yerim o tombik elleri.Sevgiler..
YanıtlaSilMuhteremcim,
YanıtlaSilEfe'ye o puf kek tutan lokum eli, sana da bu güzel tarif ile katılımın için teşekkürler. Sevgiler