Beyaz lahanaya bayılırım, ne şekilde pişerse pişsin seve seve yerim.
Bu tarifi sevgili arkadaşım Esin'in sayfasında görmüş ve hemen denemiştim.
Sosunda yer alan salça, sarımsak ve kuru nane haşlanmış lahanaya inanılmaz bir lezzet veriyor.
Tarifi ilk aldığımdan beri defalarca yaptım, her seferinde severek yedik.
Bu kış lahanayı hep bu şekilde hazırladım.
Not;
Esin, bu tarifi kısırın yanında ve limonlu olarak öneriyor.
"Afiyetle Kalın"
SOSLU BEYAZ LAHANA;
Malzemeler;
1 adet orta boy beyaz lahana,
Sosu için;
1 çay bardağı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı biber salçası,
2 yemek kaşığı kuru nane,
5-6 diş sarımsak,
Tuz.
Tarifi;
Lahanayı iri parçalar halinde koparın.
Kaynayan suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlayın.
1 çay bardağı zeytinyağında, salça, kuru nane ve ezilmiş sarımsağı kavurun.
İşte tam bu sırada çıkan koku size salatanın ne kadar lezzetli olacağının ip uçlarını veriyor : )
Sosun içine hazırladığınız lahanaları ekleyip, tuz serpin.
Sos her yerine gelecek şekilde iyice karıştırın.
Servis tabağına yerleştirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
güzel bir lezzet olacağı kesin ..
YanıtlaSilsanki turşu tadında gibi geldi bana ...
elinize sağlık ..
Canım ellerine sağlık her zamanki
YanıtlaSilgibi harika çok öpüyorum...
muhteremcim ellerine sağlık süper
YanıtlaSilÇok değişik bir tarifmiş denenmeli. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilbizim evde lahana pek yenmez.ama bir de bu şekilde deneyecegim.ellerine saglık.
YanıtlaSildeğişik ve güzel olmuş canım ellerine sağlık
YanıtlaSilMuhterem Hanım annemin tarifini beğenmenize çok sevindim :) Lahananın başka hiç bir yemeğini yemeyen bana bile harika geliyor bu yemek. Özellikle de kısırın yanında muhteşem oluyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilkapuskayı çok seven biri olarak bu halinide seveceğimi sanıyorum:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
Muhteremcim ellerine sağlık,ben de
YanıtlaSilnasıl olur acaba diye düşünmekteydim:)sevgiler canım..
canım ellerine sağlık nefis görünüyor ..sevgiler
YanıtlaSilgerçekten harika bir tarif...çok sevilmeyen sebzelerin böyle güzel hallere sokulup yayınlanması çok hoşuma gidiyor..ev halkı değişik ve güzel bişeyler yiyorlar..
YanıtlaSilellerine sağlık..nefis görünüyor...
Muhterem hanım bu tarifi bugün denedim ve hepimiz çok sevdik, lahanayı değerlendirmenin çok güzel bir yolunu daha öğrenmiş oldum sağolun..
YanıtlaSilTarifi beğenmenize ve geri bildirim yapmanıza çok sevindim.
SilSizinde ellerinize sağlık.