Zargana balığı görüntü olarak kafası hariç, hamsiye benziyor.
En ilginç tarafıda fosforlu yeşil renginde kılçıklarının olması.
Bazen boyu 1 metreye yaklaşıyormuş.
Balıkçı da zarganayı gördükten sonra aklıma ilk önce şiş yapmak geldi.
Her zaman ki gibi ben pişirdim, eşim yedi : )
"Afiyetle Kalın"
Zargana balığını balıkçı da temizletebilirsiniz.
Sizin isteğinize bağlı olarak kafasını bırakıyorlar yada koparıyorlar.
ZARGANA ŞİŞ;
Malzemeler;
Yarım kilo zargana balığı,
Yarım kilo arpacık soğan,
Tuz, zeytinyağı,
1 paket çöp şiş.
ZARGANA ŞİŞ TARİFİ;
Zargana balığını balıkçınıza temizletin.
Akan suyun altında iç kısmını iyice yıkayın.
Elinize gelebilecek boyda ki kılçıklarını temizleyin.
4-5 santim boyunda kesin.
Tuzunu serpin ve karıştırın.
Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve yıkayın.
Çöp şişe bir balık, bir arpacık soğan olarak dizin.
Teflon tavanın dibine biraz zeytinyağı dökün ve önlü arkalı şişleri pişirin.
Bol yeşillik ve roka ile sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Canım ellerine sağlık harika olmuş
YanıtlaSilgörüntü her zamanki gibi süper koca
man öptüm...
hic yemedigim bir balik turu eminimki cok lezzetlidir ellerine saglik .
YanıtlaSilÇok hoş görüntüsü var harika duruyorlar balığı çok severim bayıldım şiş olayına çok şık da duruyorlar
YanıtlaSilbenim balıkla pek aram yok ama bu balıga bayıldım ablacıgım.ellerine saglık.
YanıtlaSilZargana balığına bayılırım.Hiç şiş yapmadım,hemen deniyecem.Ben mısır unu ile kızartırım.Ellerine sağlık.Sevgi ve saygılarrrr.
YanıtlaSilSunum her zamanki gibi muhteşem canım ellerine sağlık eşinede sizede afiyetler olsun...
YanıtlaSilBalık sevenler için çok güzel.
YanıtlaSilEllerine sağlık, eşine afiyet olsun canım.
Sevgiler..
Ilginc bir goruntu:) Ellerine saglik. Hic yemedim daha once, ama bir balik sever olarak eminim tadi guzeldir!
YanıtlaSilellerine sağlık ablam benim...
YanıtlaSil*****
bu ay YE ETKİNLİKLERİ'nin ev sahipliğini ben yapıyorum..Davet yemekleri konulu etkinliğime senide mutlaka bekliyorum....
Ellerıne sağlık balık dedımı akan sular duru ben de..
YanıtlaSilZargara balıgı da lezzetli oluyor..
balık olsunda ne olursa olsun bayılırız balığa, ne demişler denizden babam çıksa yerim diye ellerine sağlık selamlar
YanıtlaSilMuhteremcim harika bir görüntü:)süper olmuş canım,ama ben bu balığı tutamıyorum :))eşim pişmişinden biraz ayıklıyor öyle yiyebiliyorum:)sayfanı gösterdim :)
YanıtlaSilsenin balığı,çok beğendik:)hafta sonu bulabilirsek ,deneyeceğiz.
Ellerine sağlık canım.kocaman öpüyorum..
Selam cok ilginc bir balik.Hic yemedim cok güzel görünüyor. Eminim tadida cok güzeldir, ellerine saglik. Sevgiler.
YanıtlaSilBalık anavarı olarak ilk defa duyuyorum bu balığı çok değişikmiş canım ellerine sağlık...
YanıtlaSil