Tariften farklı olarak ceviz ve bal ekledim, kalorisi bomba gibi oldu : )
Mangal yapacak ekipmanım olmadığı için teflon ızgara tavasında pişirdim.
Izgara tavanız yoksa teflon tavada yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
IZGARADA MUZ;
Malzemeler;
Kişi sayısınca muz,
Ceviz içi,
Damla çikolata,
Bal ve Tarçın.
IZGARADA MUZ TARİFİ;
Muzları yıkayıp, ızgara tavasına yerleştirin.
Tavaya bakan tarafını kısık ateşte pişirin.
Diğer tarafını çevirip, boydan boya karnıyarık yaparmış gibi kesin.
İçine ceviz içi, damla çikolata yerleştirin, tarçın serpin.
Damla çikolatalar hafifçe eriyinceye kadar, muz yumuşayıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
sabahki reçelli tost faciamdan sonra bunu yapabilirmiyim bilmiyorum ama cesaretimi toplayıp denemek isterim açıkçası :D
YanıtlaSileline sağlık...:) ay çok ilginçmiş tost makinasının ızgarasında olurmu acep yani direk tost makinasında ?
YanıtlaSilGerçekten çok ilginç olmuş. Kalorisi yine de bir çok tatlıya göre daha uygun bence.
YanıtlaSilEllerinize yüreğinize sağlık Muhterem ablacım.
Muhabbetlerimle..
Muzu pek sevmem ama ilginç bir tarif doğrusu.
YanıtlaSilMuz sevenlere yapmak lazım sevgiler
Ellerine sağlık canım
Bir yerde her restoranda yaparlardı ama neresiydi hatırlamıyorum. Çok lezzetli olduğunu biliyorum. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok farklı bir tarif olmuş:)
YanıtlaSilAklımın ucundan geçmezdi denir ya aynen öyle:)
Ellerine sağlık ablacım..
Şifa olsun..
ilginç bir deneyim yaşamak isteyenlere kolay gibi gözüküyor eline sağlık
YanıtlaSilMuhterem Abla tadı nasıl oldu?
YanıtlaSilSevgili Aslıhan,
SilBiz çok beğendik, ısının etkisi ile muz muhallebi gibi oldu.
Birde damla çikolata-ceviz-tarçın-bal işin içinde olunca iyice lezzetlendi.
Muzu zaten severiz, böyle çikolatalı, ballı olması gerçekten bomba olmuş :) süperr ...
YanıtlaSilAslında ben evde son kalan Muzları elektrikli ızgarada birini kabuklu birini Kabuksuz Kızarttıktan sonra internette böyle bir şey var mi diye aramak için girdim ki pek çok tarif varmış. Kabuklu olarak yapınca Közde patlıcanin tatlısı gibi oldu. Soyup Kızarttıgım suyunu daha çok çektiği için yoğun muz tadı ortaya çıktı. Hedefim çıtır bir form elde etmekti ama ince dilimlemek gerek yada kurutmak. Her haliyle türk damak tadına çok uyan lezzetler olmadı.
YanıtlaSil