Bugün size bal kabaklı şahane bir tarif vereceğim.
Bal kabaklı un helvası😍
Bu tarifi instagram da "evdekigastronom" hesabında gördüm, çok ilgimi çekti, hemen denedim.
İlk yaptığımda deneme olduğu için resimlerini çekmedim.
Tadına bayılınca "ben bu tarifi mutlaka tekrar yapmalıyım, bal kabaklı tariflerimin arasına çok yakışır" diye düşündüm.
2. yaptığımda bu tarifte gördüğünüz resimleri çektim.
Geçen hafta gelen kahvaltı misafirlerime de 3. defa yaptım.
(Kahvaltı masası resimlerini de bundan sonra yayınlayacağım)
Neredeyse her hafta 1 kere yapmış oldum, daha da yapacağıma emin olabilirsiniz😏
Sizi yine bol resimli bir tarif bekliyor👇
Tariften bahsedecek olursam;
Ben un helvasını, irmik helvasından daha çok severim.
Klasik un helvası dışında farklı tarifleri severek yaparım.
Daha önce "Vişneli un helvası" yapıp, tarifini vermiştim.
Bu tarifte de önce un helvası kavruluyor, daha sonra kabak tatlısı eklenerek pişirme devam ediyor.
Daha sonra servise hazırlanıyor.
Konu ile ilgili tariflerim;
Portakalda Kabak Tatlısı
Bal Kabaklı Bonbon
Bal Kabaklı ve Portakallı Pasta
Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı
Ayrıca bal kabağı ile tuzlu tarifler hazırlayabilirsiniz;
Bal Kabağı Çorbası
Bal Kabaklı Karalahana Sarması
"Afiyetle Kalın"
BAL KABAKLI UN HELVASI;
Malzemeler;
Kabak tatlısı için;
1 paket Bal Kabağı,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 adet çubuk tarçın,
1 su bardağı su,
Bal Kabaklı Un Helvası İçin;
5-6 küçük dilim Kabak tatlısı,
4 yemek kaşığı Tereyağ,
2 yemek kaşığı Sıvıyağ, (ben ekledim)
4 yemek kaşığı Un,
2 yemek kaşığı Toz şeker,
1 çay kaşığı Tarçın,
3 yemek kaşığı Krema (ben kullanmadım)
Sunum için;
Tahin, Ceviz,Tarçın.
BAL KABAKLI UN HELVASI TARİFİ;
Önce kabak tatlımızı pişirelim.
1 paket bal kabağını dibi geniş tencereye yerleştirin.
Üzerine toz şekeri, vanilyayı, çubuk tarçını ve suyu ekleyin.
Not;
Eğer vaktiniz varsa, kabakları tencerede 1 gece şekerle bekletip, ertesi gün pişirirseniz, su eklemeden kendi suyu ile pişirebilirsiniz.
Kaynadıktan sonra ocağı kısıp, ağır ateşte pişirmeye devam edin.
Suyunu çekip, şeffaflaşmaya başladığında ocağı kapatıp, dinlenmeye bırakın.
Helvayı kavuracağınız tencerenin içinde tereyağını eritin.
Tereyağının yanmaması için ve biraz hafifletmek için 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin.
Unu ilave edip, kısık ocakta kavurmaya başlayın.
Unun rengi değişinceye kadar karıştıra karıştıra kavurun.
Çelik tencerelerin dibi ısındığı zaman çabucak yakabilir, karıştırmayı ihmal etmeyin!
Un kavrulunca toz şekeri ilave edin, bu şekilde de bir kaç dakika kavurun.
Not;
Kabak tatlısının şekeri olduğu için şekeri az ilave ediyoruz.
Pişirdiğiniz kabak tatlısının küçük olan boylarından, 6-7 dilimini tencereye ilave edin.
Kabak tatlısı ile birlikte kavurmaya devam edin.
Sürekli karıştırarak helvayı pürüzsüz hale getirin.
Krema ekleyecekseniz bu aşamada ekleyin.
Not;
İsterseniz blenderden çekebilirsiniz fakat karıştırdıkça pürüzsüz bir hale geliyor, ben hiç kullanmadım.
Tarçını ilave edip, karıştın, 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Sunum için servis önerisi vermek istiyorum.
Ben tarifin resimlerini çekerken ve daha az kişi için hazırlarken yaylı dondurma kaşığı kullandım.
Daha sonra kalabalık misafir için yapınca bu miktar az geleceği için daha küçük boyda elde yuvarlayarak porsiyonladım.
Orjinal tarifte ise daha sıvı olarak hazırlanmış ve kaselerde sunum yapılmıştı.
Hazırladığınız helvayı dondurma kaşığı ile porsiyonlayarak servis tabağına dizin.
Helvayı mutlaka ceviz, tahin, tarçın üçlüsü ile servis yapın.
Hem tadına tat katar, hemde görüntü olarak daha şık olur.
Üst malzemenin durabilmesi için çay kaşığı ile hafifçe helvaların üzerine bastırın.
Helvaların üzerine birer çay kaşığı tahin dökün.
Üzerine birer parça ceviz yerleştirin.
En son tarçın serperek sunumu tamamlayın.
Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...