15 Aralık 2006 Cuma

BALKABAKLI VE PORTAKALLI PASTA

YE # 17 YEMEK ETKİNLİĞİ (KABAKGİLLER)
Bugünün ayın 15'i ve yemek etkinliği günü olduğunu tamamen unutmuşum.
Sabahtan kız kardeşimle Merter'e alışverişe giderken farkettim.
Hemen internete girdim ki herkes tarifini yayınlamış.
Mecburen bilgisayarı kapatıp Merter'e alışverişe gittim.
Biraz geç oldu ama sonunda yazımı yayınladım.
Bu ayki yemek etkinliğinin sahibi marifet teyze blogundan Vildan'a teşekkür ediyor, kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
"Afiyetle Kalın"


BALKABAKLI VE PORTAKALLI PASTA;
Malzemesi;

2 kilo bal kabağı,
2 bardak toz şeker,
2 bardak taze sıkılmış portakal suyu (bal kabağını pişirmek için),
1 paket sade pasta tabanı,
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu (keki ıslatmak için),
2 paket krem şanti,
1 su bardağı içi çekilmiş ceviz,
1 tatlı kaşığı tarçın,
2 su bardağı süt (krem şanti için),
1 çay bardağı damla çikolata.
TARİFİ:
Kabakları karnı yarık tenceresi gibi geniş bir tencereye dizin.
Üzerine toz şeker, taze sıkılmış 2 bardak portakal suyunu ve 1 bardak suyu koyup iyice pişirin, pişirdikten sonra ezerek püre yapın.
Pasta tabınının iç kısmını 1 su bardağı portakal suyuyla ıslatın.
Üzerine kabak püresinden sürün ve üzerine 2 bardak sütle hazırladığınız 2 poşet krem şantiden 5-6 kaşık sürün.
İri çekilmiş ceviz ve tarçınıda serpin.
Pasta tabanının diğer yarısının içinide 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu ile ıslatıp, cevizlerin üzerine kapatın.
Pastanızın üzerini kabak püresiyle iyice kaplayın.
Üzerine krem şanti sıkarak ve damla çikolatalarla süsleyin.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...