Sonbahar demek turuncunun en güzel hali demek.
Turuncu demek; Sararan ağaçlar, balkabağı, Trabzon hurması, v.b. demek.
Sonbahar gelince web sitelerinin, blogların, sosyal medyanın rengi turuncuya döner.
Tarif verenler mutlaka bal kabaklı tariflere yer verir.
Moda ile ilgilenenler turuncu kombinler hazırlar.
Turuncu canlı bir renk olduğu için resimlerde hep canlı ve güzel çıkar.
Bu sebeple fotoğraf çekenlerde turuncuyu ayrı bir sever.
Neyse renk konusuna ara verelim, bugünkü tarifi anlatayım😊
Daha önce "Kızılcıklı Yulaf Ezmesi" tarifi verdiğim zaman bahsetmiştim.
Yulaf ezmesini süt ile pişirdikten sonra bu şekilde farklı ara malzemeler ile tatlı hazırlıyorum.
Bugünkü malzememiz; Balkabağı.
Yaz aylarında bu tarifi kızılcık ve vişne ile hazırlamıştım.
Her meyve ile farklı tatlar yakalayabilirsiniz.
Evde kalan balkabağı tatlısını bu şekilde değerlendire bilirsiniz.
Balkabağının kolaylıkla püre haline gelmesi de bu tarifte çok işe yarıyor.
Birer sıra ara ile sütte pişirilmiş yulaf ezmesi, balkabağı püresi ve kuruyemiş ile ortaya hem lezzetli, hemde sağlıklı bir tatlı çıkıyor.
Bol resimli bir tarif sizi bekliyor👇
Konu ile ilgili diğer tariflerim;
Bal Kabaklı Tart Kek
Bal Kabağı Dolgulu Muffin
Portakalda Kabak Tatlısı
Bal Kabaklı Bonbon
Bal Kabaklı ve Portakallı Pasta
Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı
Ayrıca bal kabağı ile tuzlu tarifler hazırlayabilirsiniz;
Bal Kabağı Çorbası
Bal Kabaklı Karalahana Sarması
"Afiyetle Kalın"
Bal Kabağı Dolgulu Muffin
Portakalda Kabak Tatlısı
Bal Kabaklı Bonbon
Bal Kabaklı ve Portakallı Pasta
Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı
Ayrıca bal kabağı ile tuzlu tarifler hazırlayabilirsiniz;
Bal Kabağı Çorbası
Bal Kabaklı Karalahana Sarması
"Afiyetle Kalın"
BAL KABAKLI YULAF EZMESİ;
Malzemeler; (1 Kup veya Kase için)
1 su bardağı bal kabağı tatlısı püresi,
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi,
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 su bardağı süt,
Tarçın,
3-4 adet büyükçe parçalanmış ceviz içi,
1 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi,
Nane yaprakları.
BAL KABAKLI YULAF EZMESİ;
Bu tarifi yapmak için kabak tatlısı püresine ihtiyacınız olacak.
Kabak tatlınız yoksa 👉BURADA ki tarif ile yapabilirsiniz.
Yulaf ezmesini küçük bir tencereye dökün.
İçine süt ve toz şekeri ilave edin.
Süt kaynayıp, yulafı yumuşatıncaya kadar pişirin.
Not;
Bazı markaların yulaf ezmeleri çok sert olduğu için, sütle ıslatınca yumuşamadığı için pişirmek gerekiyor.
Servis yapacağınız kase veya kupun içine önce pişirdiğiniz yulaf ezmesinden yerleştirin.
Yulaf ezmesinin üzerine 2 yemek kaşığı kabak püresi yerleştirin.
Kabak tatlısı püresinin üzerine ufalanmış ceviz içi yerleştirin, tarçın serpin.
Bütün malzemeleri bir sıra kabak tatlısı, tarçın, ceviz, bir sıra yulaf ezmesi olacak şekilde kupun içine yerleştirin.
En son kabak püresini yerleştirin.
Son olarak üzerini nane yaprakları, ceviz içi ve kabak çekirdeği içi ile süsleyin.
Ben biraz renk vermesi için evde olan frenk üzümü kurusundan ekledim.
Onun yerine nar taneleri ekleyebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...