17 Kasım 2008

KABAK TATLISI

Tam balkabağı mevsimindeyiz, her yerde kabak bulmak mümkün.
Kabağı bütün de alabilirsiniz, kesilip-doğranmış olarakta alabilirsiniz.
Kabak tatlısı bizim evde sevilerek tüketiliyor, hamur tatlısı olmadığı için evdekiler daha bir gönül rahatlığı ile yiyorlar.
Ben kabak tatlısını klasik usulde değil, portakal suyu ile pişiriyorum.
Klasik usülde pişirmek için;
Kabakları doğrayıp, üzerine toz şekeri serpiyorsunuz (2 kilo kabak-2 kilo toz şeker)
1 gece bekletip, saldığı su ile ağır ateşte pişiriyorsunuz.
Benim tarifimde kabağı doğrayıp, üzerine portakal suyu döküp, şekerini ekliyorsunuz ve ağır ateşte pişiriyorsunuz.
Eğer kabak tatlınız artarsa, artan tatlıyı değerlendirmenin çeşitli yolları var.
Birinden biri mutlaka sizin için, özellikle portakalda kabak tatlısını tavsiye ederim.
Bakınız;
Portakalda Kabak Tatlısı

Kabaklı Pasta

Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı

"Afiyetle Kalın"
KABAK TATLISI;
Malzemeler;
2 kilo kabak,
2 kilo toz şeker,
2 bardak portakal suyu,
Servis için;
Ceviz, kaymak, tarçın.
TARİFİ;
Kabakları iri dilimler halinde doğrayıp, karnıyarık tenceresi gibi dibi geniş bir tencereye dizin.
Üzerine toz şekeri serpin, portakal suyunu ekleyip, tencereyi ocağa yerleştirin.
Kısık ateşte kabaklar pişinceye kadar ağır ağır pişirin.
Soğuyan kabakları tabaklara yerleştirin.
Kaymak ve ceviz ile servis yapın.
Birde tarçın serperek yemenizi öneririm.
"Afiyet Olsun"

11 yorum:

  1. selamm.tam kabak zamanındayız.bolca kabak tatlısı yapıp yiyelim.aiece çoook severiz kabak tatlısını...nefis görünüyor.eline saglık.
    http://hunerlieler.net

    YanıtlaSil
  2. değişik bir tarif olmuş canım....

    portakallısını denemek lazım...ellerine sağlık...

    merak ettim doğrusu....

    bizimkiler pek kabak yemiyorlar ama ben severim....

    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Tabagi kimse almadan ben alip gideyim bari:)
    Simdi tam zamani valla bende cok severim ama evdekilerin sevdigini söyleyemem:)Eline saglik canim,meyve suyuyla pismesi ilginc.

    Selamlarimla,serap.

    YanıtlaSil
  4. arkadaşım annem kabak tatlısını biraz pişirdikten sonra fırına atıyor ordada kızartıyor çok lezzetli oluyor.üzerine de ceviz.
    eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık, çok severiz kabak tatlısını, tarçın, hindistan cevizi ve ceviz serperim ama hiç portakallı yemedim, bir dahakine deneyeyim, mutlaka nefis olmuştur canım, çünkü çok güzel görünüyor, afiyet olsun, öpüyorum, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. ben kabakları cadılar bayramına saklıyorum . içlerini oyup fener yapıcam:)) ellerine sağlık muhteremcim üzerlerindeki kremalar da pek bi asortik olmuş:))

    YanıtlaSil
  7. Eşiminde benimde en sevdiğmiz tatlıdır.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Merhaba.kabak tatlısı bizim evde de çok sevilir.portakallı denememiştim hiç ama aroması çok güzel olur.çok güzel görünüyor,elinize sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. cok cok lezız gorunuyo ellerınze saglık ablacıgım

    YanıtlaSil
  10. Muhteremciğim nasılsın? Kabak tatlın süper ilk defa portakal suyu ile yapılanı gördüm ve çok ilginç geldi denemek isterim. Ayrıca yemekteyiz yarışması için yadığın tüm eleştirilere katılıyorum. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olan bir yarışma.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...