5 Mart 2007 Pazartesi

PORTAKALDA KABAK TATLISI

Kabak tatlısı yaptınız, biraz fazla olmuş bir türlü bitmiyor.
Hemen portakalları oymaya başlayın.
Bu tatlı sizi hem fazla kabak tatlısından kurtaracak, hemde yepyeni bir tatlı yapmışsınız gibi olacak.
İçinde ki portakal parçaları, iri ceviz parçaları ve krem şanti sayesinde çocuklar ve ev halkı seve seve yiyecektir.
Tamamen orjinal, doğaçlama ortaya çıktığı için hiç kimsenin bilmediği bir tarif oldu. Keşke bu tatlıyı kabak etkinliğinde yapsaydım diye çok iç geçirdim, etkinlikte benim pasta da dahil olmak üzere çok sayıda kabaklı pasta tarifi vardı.
"Afiyetle Kalın"


PORTAKALDA KABAK TATLISI;
Malzemeler;
Kişi sayısına göre 3-4 adet portakal,
1 tabak küçük doğranmış balkabağı tatlısı,
1 su bardağı ceviz içi,
1 poşet krem şanti,
Krem şanti için; 1 su bardağı soğuk süt,
Tarçın.
TARİFİ;
Kabak tatlısını yarım parmak büyüklüğünde doğrayın.
Portakalları yıkayıp, üst tarafından kesin ve içini oyun.
Oyduğunuz portakal içini, kabakları,ceviz içini ve tarçını iyice karıştırıp, portakalların içine doldurun.
Krem şantiyi süt ile çırpın ve krema sıkacağı ile portakalların üzerine veye kenarına sıkın.
Buzdolabında biraz soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"


*Muhteremle Geziye güncellendi.
Kastamonu'nun tarihi ilçelerinden İnebolu'yu ve Şerife Bacı anıtını gezip, görmek ister misiniz? Bakınız;
Muhterem'le Geziye-İnebolu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...