Pancar tezgahlarda ki yerini aldı.
Eskiden sadece hazır olarak turşusunu alıp kullandığım pancarı, artık kök sebze olarak alıp, bol bol kullanıyorum.
Hatta bu ara, sayfamda sık sık pancarlı tarifler görürseniz şaşırmayın.
Geçen hafta aldığım pancarı 4 tarifte kullandım.
1. tarif kızımın en sevdiği çeşit olan, pancar turşusu.
Bu tarifi (Kristal Kelebek) Aslı'dan aldım.
Turşu olduğu halde 1 günde yenecek kıvama gelmesi sebebi ile oldukça pratik bir tarif.
Kızımın dediğine göre hazır pancar turşusundan hiç bir farkı yokmuş.
Turşuyu bu şekilde tüketebileceğiniz gibi salatalara ekleyerek de kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
PANCAR TURŞUSU;
Malzemeler;
5-6 adet kök pancar,
2-3 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay bardağı sirke.
TARİFİ;
Pancarların dış kabuğunu iyice yıkayın.
Düdüklü tencerede 15 dakika haşlayın.
Sıcakken soğuk suyun içine atın.
Kabuklarını patates soyar gibi elinizle soyun.
Büyüklüğüne göre üç yada dört parçaya kesin.
Bir kavanozun içine yerleştirip, üzerine ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve sirke ekleyin.
1 gün beklettiğiniz, ara sıra kavanozu salladığınız turşunuzu ertesi gün yiyebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Bu pancar tursusuna bayiliyorum bende, kisirlada nefis oluyor. Ellerine saglik, canim cekti simdi.
YanıtlaSilbu turşuyu çok seviyorum.ellerine sağlık muhteremcim.harika görünüyor.
YanıtlaSiloy oy şimdi olsada yesem.
YanıtlaSilCanım benim yine maşallah tabak turşu
YanıtlaSilie süper uyumlu:))Harikasın ellerine
sağlık kocaman öpüyorum.
Pancarı çok severim,hele ki turşu da olunca süper.denemek isterim.
YanıtlaSilBende bu şekilde yapıyorum ve nefis oluyor gerçekten Aslımın ve sizin ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilPancari en cok bu haliyle severim.Heleki birde nohut yemeyi olursa.
YanıtlaSilSevgiler
Sefa
ablacımm nişanlım da çok seviyor ama bu sene yapamadık biz:))
YanıtlaSilseneye inşallah bahçeye ekeceğiz öyle hazırlayacağız:))
ellerin dert görmesin bu arada şu tabaklarına hayranım hayraaann:)
daha başlığı okurken ağzım sulandı ellerine sağlık
YanıtlaSilcanım bizde çok seviyoruz bu turşuyu,eşim her zaman böyle hazırlatır:)nefis oluyor gerçekten tavsiye ederim.mutlu pazarlar canım..
YanıtlaSilpancarın tadından çok rengine bayılırım o ne güzel bir renk vermiş yüce rabbim.
YanıtlaSilellerinize sağlık afiyet olsun
elerine sağlık canım pancara bayılırım.şu rengi yokmu zaten sözün bittiği yer...afiyet olsun sizlere.ayrıca doğum günümde gönderdiğiniz içten güzel yorumunuz içinde teşekür ederim canım.çok öpüyorum.sevgiler.
YanıtlaSilBayılırım bu turşuya çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilÖzellikle patates salatasında harika oluyor,farklı bir lezzet veriyor.Ellerine sağlık....
YanıtlaSilsevgiler....
canım emeklerine sağlık turşunun hepsini severim pancar turşusunuda çkk severim tezgahda yerini aldınğında senin tarifini denicem ALAH nasip kısmet ederse
YanıtlaSiliçinde hiç tuz yokmu.
YanıtlaSilMerhaba,
SilEvet içinde hiç tuz yok, pancarın tadı sirke ve sarımsak sayesinde gayet yerinde, tuz atılmadığını hissettirmiyor.
Uzun ömürlü turşularda tuz koruma amaçlı çok mühim bir malzeme ama bu tarifteki pancar turşusu bir gün içinde yenilebildiği için tuzsuz olması bir sorun olmuyor.