Bu tarifi de geçen yıl Cafe Fernando'da görüp, en başta rengine vurulmuştum.
Açıkçası bu tariften önce pancarın yapraklarını atıyordum ama meğer salatanın içinde de kullanılabiliyormuş.
Pancarın yaprakları belirgin kırmızı damarları ile salataya hem lezzet hemde görsellik katıyorlar.
Hatta saplarını da atmayıp, yumurta ile pişirebilirsiniz.
Pancarı haşlarken zaman kazanmak için, düdüklü tencere kullanıyorum.
Bu seferde öyle yaptım, pancarlarım küçük boyda olduğu için 15 dakikada pişti.
Hemen sıcak sudan çıkarıp, soğuk suya attım ve kabuklarını patates gibi kolayca soydum.
Salataya biraz renk vermesi için turp kullandım.
"Afiyetle Kalın"
Açıkçası bu tariften önce pancarın yapraklarını atıyordum ama meğer salatanın içinde de kullanılabiliyormuş.
Pancarın yaprakları belirgin kırmızı damarları ile salataya hem lezzet hemde görsellik katıyorlar.
Hatta saplarını da atmayıp, yumurta ile pişirebilirsiniz.
Pancarı haşlarken zaman kazanmak için, düdüklü tencere kullanıyorum.
Bu seferde öyle yaptım, pancarlarım küçük boyda olduğu için 15 dakikada pişti.
Hemen sıcak sudan çıkarıp, soğuk suya attım ve kabuklarını patates gibi kolayca soydum.
Salataya biraz renk vermesi için turp kullandım.
"Afiyetle Kalın"
Daha önce yayınladığım pancarlı tarifler;
Pancar Turşusu
Pancar Çorbası
Yumurtalı Pancar Sapı
Pancar Soslu Semizotu
Pancarlı Yumurta Dolması
Endivyen Salatası
Pancar Turşusu
Pancar Çorbası
Yumurtalı Pancar Sapı
Pancar Soslu Semizotu
Pancarlı Yumurta Dolması
Endivyen Salatası
PANCAR SALATASI;
Malzemeler;
4 adet kök pancar,
1 adet turp,
2-3 diş sarımsak,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı sirke,
Tuz.
TARİFİ;
Pancarların dış kabuğunu iyice yıkayın.
Düdüklü tencerede 15 dakika haşlayın.
Sıcakken soğuk suyun içine atın.
Kabuklarını patates soyar gibi bıçak kullanmadan elinizle soyun.
Pancar yapraklarının körpe olanlarının üzerine kaynar su döküp, yumuşaması için biraz bekletin.
Turpun dışını iyice yıkayın, hafifçe kazıyın.
Dilimleyerek suyun içinde bekletin.
Haşlanmış pancarları dilimleyin.
Servis tabağına pancarları, turpu, pancar yapraklarını dizin.
Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, sirke ve tuz ile bir sos hazırlayıp, salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Malzemeler;
4 adet kök pancar,
1 adet turp,
2-3 diş sarımsak,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı sirke,
Tuz.
TARİFİ;
Pancarların dış kabuğunu iyice yıkayın.
Düdüklü tencerede 15 dakika haşlayın.
Sıcakken soğuk suyun içine atın.
Kabuklarını patates soyar gibi bıçak kullanmadan elinizle soyun.
Pancar yapraklarının körpe olanlarının üzerine kaynar su döküp, yumuşaması için biraz bekletin.
Turpun dışını iyice yıkayın, hafifçe kazıyın.
Dilimleyerek suyun içinde bekletin.
Haşlanmış pancarları dilimleyin.
Servis tabağına pancarları, turpu, pancar yapraklarını dizin.
Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, sirke ve tuz ile bir sos hazırlayıp, salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Canım benim ellerine sağlık enfes görünüyor öpüyorum.
YanıtlaSilsunum çok neşeli olmuş:) hoşuma gitti, eminim tadı da lezizdir! Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilMuhterem ablacım ellerine sağlık, salata görsel bir şölen olmuş:).
YanıtlaSilPancarı bol bol yemek lazım, zira önemli de bir demir kaynağı bu sebze..
Sevgiler:).
aslı
canım ablacım ellerine sğlık ne güzel rengi vurulamak elde değil:))
YanıtlaSilafiyet bal şeker olsun:))
"afiyetle.." :))
güzel ama daha da çok faydalı. ellerine sağlık
YanıtlaSilhem göze hemde damağa hitap eden nefis bir salata olmuş.ellerine sağlık.
YanıtlaSilmübareğin bi rengi var bak bak dur:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
pancarlı tariflerden birini mutlaka bir gün denicem. eline saglık. sevgiler.
YanıtlaSilPancarı çok severim ama hiç yapmadım.Ellerinize sğalık
YanıtlaSilseyretemeye doyamadım çok güzel görünüyor yemeye kıyamaz insan bunu ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilharika olmuş salatan canım ellerine sağlık… pancarı bende çok seviyorum.sizlere afiyet şifa olsun…öptüm…
YanıtlaSilHaberin var mi
YanıtlaSilKulaklarini cinlatti Lama,
Haydi hemen gel Lama Mutfaga!
ellerine sağlık çok severim.
YanıtlaSilSevgili Muhterem öyle sunumlar yapiyorsunki gözlerim bayram ediyor her gelisimde rengiyle görüntüsüyle cok güzel bir salata olmus ellerine saglik
YanıtlaSilAllah'ımın yarattığı herşey nasılda güzel kullanılıyor...sapından yaprağına meyvesine kadar....şükürler olsun...
YanıtlaSilharika görünüyor...helede yapraklarınında salataya tat verdiğini öğrenince daha çok sevindim..çünkü salatalarımda hep değişik şeyler kullanmak istiyordum...
ellerine sağlık.görüntü herzaman olduğu gibi harika...
selam Muhterem ciğim
YanıtlaSilellerine aklına sağlık bu salatanın görüntüsü pancarı sevmeyene bile yedirir bu salatayı ben zaten sevdiğim için sunumuna bayıldım harikasın canım sevgiyle muhabbetle kal
Hayırlı akşamlar, sizin için bloğumda bir süpriz hazırladım. Lütfen gelip alınız.
YanıtlaSilSaygılar.
Pancarı hiç sevmem ama bu tabak böyle hazırlanmalı ve sofrada durmalı çiçek çiçek :) O kadar güzel ki renkler :) Ay yıldızda yapılabilir diye geldi aklıma :) Ellerinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSil