Asma yaprağında balık pişirmek uzun zamandır istediğim bir şeydi.
Niyetim barbunya yada tekir pişirmekti ama geçen hafta ilk defa sardalya alıp, pişirme yöntemleri içinde en çok asma yaprağında ızgara yada pişirme olduğunu görünce hemen sardalyada uyguladım.
Dışarıdan bakıldığında ve kokusu ile aynı klasik yaprak sarma gibi oluyor.
Balık yiyemediğim halde merak edip bende 1-2 tane yedim.
Balık tutkunu olan eşim severek, balığa çok düşkün olmayan ama değişik tarzda pişince yiyen kızım, hazır kılçığı çıkmış, sağlıklı bir şekilde pişen bu sarmaları afiyetle yedi 😃
"Afiyetle Kalın"
ASMA YAPRAĞINDA SARDALYA;
Malzemeler;
Yarım kilo sardalya,
Balıkların sayısınca asma yaprağı,
Sos için;
3 dal taze kekik yoksa 2 yemek kaşığı kuru kekik,
1 çay kaşığı tuzot veya normal tuz,
3 yemek kaşığı zeytinyağ,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
Pişirmek için;
Yarım çay pardağı zeytinyağ,
Servis için;
Limon dilimleri
ASMA YAPRAĞINDA SARDALYA TARİFİ;
Sardalyaların kafasını koparıp, içini temizleyip, kılçıklarını çıkarın.
İyice yıkayıp, süzgeçte bekleterek süzün.
Süzülen balıkları bir kaseye alın, üzerine varsa taze kekik yaprakları yoksa kuru kekik, zeytinyağı, kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı tuzot ekleyip, karıştırın.
Asma yaprağınız salamura ise 1 saat suda bekletin ve yemeğin tuz oranına mutlaka dikkat edin.
Ben salamura yaprak kullandım.
Balığın sosu dışında ayrıca üzerine tuz eklemedim.
Sosun içinde duran balığı yaprağın ortasına yerleştirin.
Yaprak sarma yaptığınız gibi içinde balık olan yaprağı sarın.
Bir tencerenin dibine sardığınız yaprakları dizin.
Üzerine biraz zeytinyağı döküp, 2 su bardağı su ilave edin.
Balıkların durduğu sos kaldıysa tencereye onu da ilave edin.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Piştikten sonra biraz soğuttuğunuz sarmalarınızı, bol limon eşliğinde servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hayırlı haftalar, süper güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
sevgili muhterem bende asmada sardalyayı senın gıbı uzun zamandır denemek ıstıyordum ama cesaretım yoktu..sende görünce cesaretım arttı..
YanıtlaSilbugun halk pazarı var bulabılırsem alıp denemeyı dusunuyorum..tarıflerıne guvenıyorum..olmadı sardalya tava tarıfını denerım:) ellerıne saglık..
sevgılerımle..
Ellerinize sağlık,farklı bir tarif..Mutlu haftalar diliyorum..sevgiler..
YanıtlaSilfarklı ve ilginç. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilay bayıldım harika bir şey olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor, güzel ve değişik bir tarif eline sağlık.
Hesna
Nefis bir tarif. Ellerinize saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilMuhterem hanım ellerinize sğalık gerçekten çok güzel görünüyor
YanıtlaSilNe güzel bir menü bu bayıldım ellerine sağlık tam balık mevsimi hemen denemeliyim ...
YanıtlaSilablacımm çok değişik bir yöntemm balık bol çok şükür denemek nasip olur inşallahh:))
YanıtlaSilellerin dert görmesin ablacım:))
Canım harikasın çok iyi fikir elleri
YanıtlaSilne sağlık öpüyorum.
harika olmuş, çok değişik bir tarif, ellerinize sağlık...
YanıtlaSileşimin babaannesi yapardı hamsiyi bu yöntemle ,nefis olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilsardalye en sevdiğim balıktır nefis olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler..
güzel fikirmiş valla. hem de yemesi kolay:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
cok hos olmus nefir bir balik tarifi.ellerine saglik sekercim.
YanıtlaSilsevgiler,
Sefa
muhterem ablam esselam.güzel bir gün diliyorum epey oldu gelemedim sana.çok özlemişim miss tariflerini.yine ilginç bir fikir yine başrollerde sen.ellerine sağlık.tadını merak ettim doğrusu.görüntüsü süper...
YanıtlaSilÇok değişik bir tarif yüreğinize ve emeğinize sağlık
YanıtlaSilwaow! ne becerikli insanlar var!!
YanıtlaSil