Normal bir akşam yemeğinde misafire tatlı yapmayabilirsiniz ama Ramazan'da yemek tatlısız olmaz.
Bütün gün oruçlu olan bünye, şekerininde düşmesinin verdiği hisle iftarda mutlaka tatlı bir şeyler arar.
Bugünkü tarifimiz son yılların gözde ürünü olan hazır baklava yufkası ile hazırlanan muska baklava.
Hazır baklava yufkasını ilk çıktığı yıllardan beri kullanıyorum, kesinlikle çok büyük kolaylık.
Baklava yufkasından memnunum ama baklava yufkasını kuru olması sebebiyle tepsinin içinde kolay kesilmemesinden hiç memnun değilim.
Baklava, Sütlü Nuriye, Laz Böreği gibi tariflerde kesim olayı beni en çok zorlayan konu oluyor.
Bu sebepten genellikle yufkayı tepsiye dizmeden baştan keserek kullanacağım tarifleri daha çok tercih ediyorum.
Hazır baklava yufkası ile hazırladığım diğer tatlı ve börek tariflerim 👉BURADA
Tarifimize dönersek, muska tatlısı çok pratik bir tatlı.
Muska böreğinde ki gibi yufkayı geniş şeritler halinde kesiyorsunuz.
İç malzemesini yerleştirip, bir sağdan bir soldan katlayarak şekilini oluşturuyorsunuz.
Bu tarifi misafir geleceği zaman hazırlamıştım, çok acelem vardı.
Tarif aşamalarının resimlerini çekmeye fırsatım olmadı.
Şekli oluşturmak için daha önce tarifini verdiğim "Muska Böreği" tarifinin yapım aşamalarına bakabilirsiniz.
Muska böreği tarifi 👉BURADA
İç malzemesinde ben sadece ceviz içi kullandım ama daha dolgun bir görünüme sahip olması için Şöbiyet tatlısında ki içi kullanabilirsiniz.
Veya Laz böreğinde ki muhallebi ile iç malzemesini hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
HAZIR BAKLAVA YUFKASIYLA MUSKA BAKLAVA;
Malzemeler;
(Bu malzemelerden, yufkaları 4 şerit halinde keserseniz 40 adet baklava çıkar)
20 adet baklava yufkası,
2 su bardağı ufalanmış ceviz içi,
150 gram tereyağ,
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker,
3,5 su bardağı su,
1 paket vanilya,
3-4 damla limon,
Üzeri için;
Antep fıstığı veya çekilmiş ceviz içi.
HAZIR BAKLAVA YUFKASIYLA MUSKA BAKLAVA TARİFİ;
Soğuması için önce şerbet malzemelerini kaynatın.
Şerbet kaynadıktan 10 dakika sonra vaniyayı, daha sonra limon suyunu ekleyin.
5 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın, soğuması için kapağını açık bırakın.
Baklava yufkasını tezgahın üzerine serin.
Üzerine erimiş tereyağ sürün.
Üzerine tekrar bir yufka daha serin.
4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin.
Şerit halinde ki yufkanın uç kısmına 1 tatlı kaşığı ufalanmış ceviz içi yerleştirin.
Yufkanın uç kısmındaki köşesini iç malzemesinin üzerine üçgen olacak şekilde katlayın.
Katladığınız yufkayı tekrar diğer köşesine üçgen olacak şekilde katlayın.
Bu şekilde bir sağdan bir soldan üçgen olacak şekilde sonuna kadar katlayın.
Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın, fırın tepsisine dizin.
Muskaların üzerine erimiş tereyağ sürün.
Önceden ısınmış fırında 180 derecede pişirin.
Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti dökün.
Not;
Şerbetin içine daha iyi girmesi için, ortasına bıçakla küçük bir kesik açabilirsiniz.
Şerbeti oradan içine rahat çekecektir.
Servis sırasında o kısmına kuru yemiş geldiği için görünmeyecektir.
Şerbetini çeken tatlıları servis yaparken üzerine Antep fıstığı veya çekilmiş ceviz içi serpin.
Muskaların üzerine erimiş tereyağ sürün.
Önceden ısınmış fırında 180 derecede pişirin.
Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti dökün.
Not;
Şerbetin içine daha iyi girmesi için, ortasına bıçakla küçük bir kesik açabilirsiniz.
Şerbeti oradan içine rahat çekecektir.
Servis sırasında o kısmına kuru yemiş geldiği için görünmeyecektir.
Şerbetini çeken tatlıları servis yaparken üzerine Antep fıstığı veya çekilmiş ceviz içi serpin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...