Oysa ki taze bakla ile de pilav yapılıyor.
Özellikle körpe taze bakla ile nefis bir pilav oluyor.
Bu tarifi Lezzet dergisinin Web sitesinde gördüm, hazırladım.
Umduğumdan çok daha güzel oldu.
Bakla için "baharı müjdeleyen sebze" dendiği için sunumun da bahar renkleri olan pembeli ürünleri kullandım.
"Afiyetle Kalın"
Bakla ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
TAZE BAKLALI PİRİNÇ PİLAVI;
Malzemeler;
300 gram taze bakla,
1 yemek kaşığı un,
Yarım limonun suyu,
2 su bardağı pilavlık pirinç,
3-4 su bardağı sıcak su,
2 yemek kaşığı tereyağ,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
Yarım demet dereotu,
Tuz.
TAZE BAKLALI PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ;
Pirinci ayıklayıp, yıkayın.
Üzerini geçecek kadar ılık su ilave edip, 2 saat kadar bekletin.
Baklaların baş kısımlarını koparın, yarım parmak uzunluğunda kesip yıkayın.
Limonlu, unlu suyun içinde 10-15 dakika bekletin, aynı suyun içinde haşlayıp süzün.
Tereyağını pilav tenceresinde eritin, içine zeytinyağını ilave edin.
Pirinçleri iyice süzüp, yağın içine ilave edin.
Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
Üzerine sıcak suyu ilave edin.
Not;
Su miktarı pirincinizin cinsine göre değişiklik gösterebilir.
Kaynamaya başladığı zaman ocağı en kısık konuma getirin.
Pirinçler suyunu çekmeye başladığında taze baklaları ilave edin.
Yıkayıp, küçük küçük doğradığınız dereotunu ilave edin.
Suyunu çekip, pirinçler piştikten sonra ocağı kapatın.
10-15 dakika demlenmesi için dinlendirin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...