Bu tarifte bal kabağını kek hamuruna karıştırmıyoruz, kağıt kapsüllerin yarısına kadar kek hamuru doldurup arasına bal kabağı tatlısı püresi, ceviz içi, damla çikolata yerleştiriyorsunuz, üzerine tekrar kek hamuru dolduruyorsunuz.
En son üzerine kabak çekirdeği serpiştiriyorsunuz.
Fırında pişirdikten sonra afiyetle tüketiyorsunuz 😊
Bal kabağı ile hazırladığım diğer tariflerim;
Kabak Tatlısı
Portakalda Kabak Tatlısı
Bal Kabaklı Bonbon
Bal Kabaklı ve Portakallı Pasta
Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı
Ayrıca;
Bal Kabağı Çorbası
Bal Kabaklı Karalahana Sarması
"Afiyetle Kalın"
BAL KABAĞI DOLGULU MUFFİN;
Malzemeler;
Kek malzemesi için;
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
1 büyük (ajda) çay bardağı yoğurt,
2,5 veya 3 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
Yarım çay kaşığı karbonat,
1 paket vanilya,
İç malzemesi;
2 su bardağı bal kabağı tatlısı püresi,
Yarım çay bardağı damla çikolata,
1 çay bardağı ufalanmış ceviz içi,
Tarçın,
Üzeri için;
Ayıklanmış kabak çekirdeği.
Ayrıca;
Kağıt kek kapsülleri.
BAL KABAKLI MUFFİN TARİFİ;
Kabak tatlısını bu tarifte ki gibi hazırlayın.
2 su bardağı dolusu olacak kadar kabak tatlısını ezip püre haline getirin.
Kek hamurunu hazırlamak için;
Yumurtaları toz şeker ile birlikte çırpın.
Yağı, yoğurdu, ekleyip karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, karbonatı ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
Kek kapsullerini fırın tepsisine dizin, kapsullerin yarısına kadar kek hamuru doldurun.1- Hamurun üzerine 1 tatlı kaşığı bal kabağı tatlısı püresi yerleştirin.
Ufalanmış ceviz içi, tarçın ve damla çikolatayı da hamurun üzerine eşit bir şekilde serpin.
2- Üzerini tekrar kek hamuru ile doldurun.
3- En son üzerine temizlediğiniz kabak çekirdeklerini serpin.
4- Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece) fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"
Nefis bayıldım ellerine sağlık
YanıtlaSil