22 Aralık 2018 Cumartesi

FIRINDA PALAMUT PİLAKİ

Muhterem'le Afiyetle
Bugün, tam balık mevsimindeyken, bir balık tarifi vereyim dedim.
Eskiden hiç bir balık türünü yiyemiyordum.
Son yıllarda palamut, somon, çipura, çinekop gibi balıkları yemeye başladım.
Çinekop ve Karadeniz somonunun çok lezzetli bir eti var.
Palamut ise daha tok bir tadı olmasına rağmen kolaylıkla hazırlanıp pişirilmesi, fazla kılçıklı olmadığı için kolay yenmesi ile çok tercih ediliyor.
Palamut ızgara, tava ve fırında pişirilebiliyor.
Bugünkü tarifimiz gibi birde sebzeli olarak, buğulama gibi fırında pişiriliyor.
Domates isteğe bağlı olarak bu tarifte yer alıyor.
İstemezseniz eklemeyin, ben kışın domatesi sadece cherry olarak aldığım için cherry domates kullandım.
Pişirirken balığın yumuşak kalmasını isterseniz üzerinde ki folyoyu hiç çıkarmayın.
Biraz çıtır olmasını isterseniz pişmesine yakın folyoyu çıkarıp, 10 dakika daha pişirebilirsiniz.
Yazının sonunda her iki halini de görebilirsiniz.



bonito
Palamut ile yapabileceğiniz, daha önce yayınladığım tarifler;

Palamut Tava

Palamut Köftesi

Balık Kokoreç

Balık-Ekmek 

Palamut Fırında

Palamut Kulesi 

"Afiyetle Kalın"

bonito recipes
FIRINDA PALAMUT PİLAKİ;
Malzemeler;
1 adet halka halka doğranmış palamut,
3 adet orta boy domates veya 1 kase cherry domates,
2 adet orta boy kuru soğan,
7-8 adet yeşil sivri biber,
Çeyrek demet maydanoz,
4-5 adet defne yaprağı,
1 adet dilimlenmiş limon,
Tuz, karabiber, zeytinyağı.
Ayrıca;
Fırın kabının üzerini kapatmak için yağlı kağıt kaplamalı alüminyum folyo.

bonito recipes
FIRINDA PALAMUT PİLAKİ TARİFİ;
Domatesleri yıkayıp, dilimleyip fırın kabına dizin.

Soğanların kabuklarını soyup, dilimleyin.
Domates dilimlerinin üzerine dizin.

limon ve defne yaprağı
Sivri biberleri yıkayın, parmak uzunluğunda kesin.
Domateslerin üzerine dizin.
Üzerlerine limon dilimlerini ve defne yapraklarını yerleştirin.

Ayıklayıp, yıkadığınız iri iri doğradığınız maydanozları fırın kabına yerleştirin.
Not;
Malzemelerin resmini çekerken maydanozları unutmuşum, o yüzden malzemelerin arasında görünmüyor😒

balık tarifi
Yıkayıp, iyice süzülmesini beklediğiniz palamut dilimlerini maydanozların üzerine dizin.

Üzerine tuzunu ve karabiberini serpin, çok az zeytinyağı ekleyin.
1 su bardağı su ilave edin.
Bunun gibi bir fırın kabı kullanırsanız, balık pişerken fırına sıçramaması için ayrıca bir tepsinin içine yerleştirin.

Fırında pişerken palamutun kurumaması için, yağlı kağıt kaplı alüminyum folyo ile fırın kabının üzerini kaplayın.

palamut tarifi
Folyo ile kapalıyken pişirmeye başlayın. Eğer yumuşak kalmasını isterseniz pişirme işlemini folyo ile tamamlayın.

fish recipes
Balığın çıtır olmasını isterseniz, son 10 dakika folyoyu çıkarıp o şekilde pişirin.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...