Genellikle şerbetli tatlılar için kullanılan baklava yufkası ile çıtır çıtır tariflerde hazırlayabilirsiniz.
Daha önce tarifini verdiğim tahinli rulo çıtır olan lezzetlerden birisi.
Bugünkü tarifimiz olan Elmalı rulo da çok lezzetli bir tarif.
Çıtır çıtır baklava yufkasının içinde elmalı, cevizli, tarçınlı bir iç malzemesi var.
Piştikten sonra da üzerine bol bol pudra şekeri serpiyorsunuz.
Böyle bir lezzetin kötü olması düşünülemez bile😃
Bu tarifi çay misafirlerinize kurabiye gibi ikram edebilirsiniz.
Bazı tariflerde ruloların üzerine pekmez dökülüyor ama ben pekmezli halini pek sevmediğim için pudra şekerini tercih ediyorum.
"Afiyetle Kalın"
Hazır baklava yufkası ile bugüne kadar tatlısından, böreğine kadar pek çok tarif verdim.
Bu tarifleri bir arada bulabileceğiniz dosya 👉BURADA
BAKLAVA YUFKASIYLA ELMALI RULO;
Malzemeler;
12 adet hazır baklava yufkası,
150 gram erimiş tereyağ,
İç Malzemesi;
3 adet elma,
Yarım su bardağı toz şeker,
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi,
Tarçın,
Piştikten sonra üzerine serpmek için; Pudra şekeri.
BAKLAVA YUFKASIYLA ELMALI RULO TARİFİ;
Önce iç malzemesini hazırlayalım.
Elmaları yıkayıp, kabuklarını soyun, rendeleyin.
Bir tencerenin içine elma rendesini, dövülmüş ceviz içini, yarım su bardağı toz şeker ve tarçın serpin.
Elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin, soğutun.
Baklava yufkasının 1 tanesini tezgaha serin, üzerine erimiş tereyağ sürün.
Tekrar 1 baklava yufkası daha serip, üzerine tereyağ sürün.
3. yufkayı da serip, tekrar yağlayın.
Yufkanın uzun kısmına elmalı harçtan yerleştirin.
Yufkayı rulo halinde sarın, 1 parmak veya daha kısa olacak şekilde kesin.
Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye dizin.
Ruloların üzerine fırça ile erimiş tereyağ sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Not;
Üzerinde yumurta sarısı olmadığı için piştiğinde daha açık bir renk olacaktır.
Piştikten ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine bol bol pudra şekeri serpin.
"Afiyet Olsun"
Kaç dakika pişirelim? Sibel
YanıtlaSilMerhaba Sibel Hanım,
Sil25 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Kolay gelsin :)