Hava soğuk olunca da yemek olarak aklımıza önce sıcacık çorba geliyor.
Soğuk havalarda yemeğin başlangıcı hep çorba ile oluyor.
Bazen hafif bir çorba, bazen bol malzemeli bir çorba menülerde yer alıyor.
Bugünkü tarifimiz benim son dönemlerde sık sık yaptığım bir çorba.
Her zaman erişte ile yapmıyorum, arpa şehriye ile daha sık yapıyorum.
Erişte olarak çorbalık minik kareler halinde kesilmiş olan çorbalık erişte kullanıyorum.
Bol baharat ile birlikte çok lezzetli ve besleyici bir çorba oluyor.
Erişteli olarak misafir mönüleri içinde çok güzel bir tarif 😊
Not;
Eğer döner kullanmak istemezseniz kavrulmuş kıyma kullanabilirsiniz.
Çorbalık erişte yufkacıların çoğunda, hatta bazı ekmek fırınlarında bile bulunuyor.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
1 küçük kase et döner,
1 su bardağı çorbalık erişte,
1 adet küçük boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
5-6 su bardağı su,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
Karabiber, Tuz.
DÖNERLİ, ERİŞTE ÇORBASI TARİFİ;
Derin bir çorba tenceresinin içine zeytinyağını dökün.
İçine küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin.
Soğanları yağda biraz pişirin, içine salçayı ilave edip, salçayı da bir kaç tur döndürerek kavurun.
Tencerenin içine 5-6 su bardağı su ilave edin.
Su kaynadıktan sonra içine erişteleri ekleyin.
Dönerleri bıçakla keserek biraz ufaltın.
Erişteler biraz yumuşayacak kadar pişince tencereye dönerleri ilave edin.
Damak tadınıza uygun miktarda tuz, kuru nane, kırmızı pul biber, karabiber gibi baharatları ekleyin.
Döneri ve baharatları da ilave ettikten sonra 10 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...