2006-2007 Balık sezonu açıldı.
Vatana ve millete hayırlı olsun!
Belki fırında çipura tarifinden hatırlarsınız, ben balık yiyemiyorum.
Sevmiyorum demek istemiyorum ama yiyemiyorum.
Balık deyince 1 km öteye kaçıyorum.
Eşimde benim aksime balığı çok sever.
Hafta başında balık sezonunun açıldığını haberlerden seyrederken, bana bakıp muzip muzip gülüyordu.
Bende hiç yapmadığım halde dün balıkçıya gidip onun için palamut aldım.
Yeterki balık yemem için beni zorlamasın.
Eminim ailece tam bir balık düşkünü olan ablamın evinde bayram havası vardır.
"Afiyetle Kalın"
PALAMUT TAVA;
Malzemeler:
2 adet palamut,
1 su bardağı mısır unu,
1 su bardağı sıvı yağ,
Tuz.
TARİFİ:
Palamutları balıkçı da dilim olarak kestirin.
Bol suda yıkayıp temizledikten sonra süzgece alıp suyunu süzdürün.
Tavayı ocağa yerleştirip, içine sıvı yağ dökün.
Kızgın yağda tuzlanıp, mısır ununa bulanmış palamut dilimlerini kızartın.
Bol soğanlı ve limonlu kıvırcık salata ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
PALAMUT TAVA MISIR UNUYLA DEĞİL BEYAZ UN'la olur...
YanıtlaSilMISIR UNU OLMAZ,
BEYAZ UN KULLANIN...!!!
Reşat Bey,
YanıtlaSil"Palamut tava patenti alınmış bir tarif olup, beyaz unla yapılmazsa suç işlenmiş olur" der gibi yorum bırakmışsınız.
Zevkler ve renkler tartışılmaz.
Tarifi alan sizin yorumunuzu da okuyup, isterse sözünüzü dikkate alır ve beyaz un ile yapar...
Şimdi atıcam tavaya ama önce mısır unuyla beyaz unu karıştırıp tuzuda bu karışımın içine attığımı söyleyeyim çok leziz oluyor. bilginize.
YanıtlaSilYukarıda ki tartışmaya son noktayı çok güzel koymuşsunuz, eminim sizin usulde de çok güzel oluyordur.
Sil