22 Eylül 2006 Cuma

MEZGİT FİLETO

Yine balık!
Güya ben balık yiyemiyorum, bu üçüncü balık tarifi oldu.
Berat Kandilinin olduğu gün Kiler'e gitmiştim.
Bir baktım, balık reyonu açılmış.
Tabii hiç balık almayı düşünmüyorum, bakıyorum derken Mezgit filetoyu gördüm.
Bembeyaz tavuk eti gibi duruyordu.
Dedim fazla temizleme derdi yok, ben bunu eşime alayım kandil günü sevinsin.
Eve geldim, hemen ızgarayı yaktım 2 parça balığı üstüne yerleştirdim
Allah'tan fazla balık yerleştirmemişim, lime lime döküldüler ve ızgaraya dayanmadılar.
4 parça almıştım ortadan ikiye bölmüşlerdi.
Hemen kalan sağlar bizimdir diyerek ocağa balık tavasını yerleştirdim.
Bildiğinden şaşma nasihatına uyarak klasik usulde pişirdim.
Kızkardeşim undan önce yumurtaya bulanınca çok lezzetli olduğunu söyledi.
Bir daha alır mıyım? bilmiyorum.
Mezgitin tadı tavuk etine benzediği için tavuk balığı da deniliyormuş.
"Afiyetle Kalın"

MEZGİT FİLETO;
Malzemesi;

4 Parça Mezgit fileto,
1 su bardağı mısır unu,
Kızartmak için sıvı yağ, tuz.
Yapılışı;
Mezgitleri yıkayıp, suyunu süzdürün.
Balık tavanıza yeterince yağ koyup, kızdırın.
Mezgitleri mısır ununa bulayıp, kızgın yağda yakmadan kızartın.
Yanında bol yeşillik ve kırmızı balık soğanı ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...