16 Eylül 2006 Cumartesi

BODRUM MAKARNASI

Yemek etkinliğinin bu ay ki konusu "Makarna Tarifleri" olarak belirlendi.
Hemen hemen her evde severek yenen makarna ile bende 2 adet tarif hazırladım.
İlk tarifim olan "Pazılı Fırın Makarna" tarifim 👉BURADA

BODRUM MAKARNASI;
2. tarifim olan Bodrum Makarnası bizim evde çok severek yenen bir tarif.
Bu tarifi belki sizde yapıyorsunuzdur ama ismi başkadır.
Oldukça kolay bir tarif, hatta canınız mantı çekiyorsa ve yapacak vaktiniz yoksa bu tarifle nefsinizi kandırabilirsiniz.
Sarımsaklı yoğurt, kıyma ve salça üçlüsü biraz mantı yiyormuş hissini veriyor.
Zaten bu tarifin bir diğer adı da yalancı mantı.
"Afiyetle Kalın"

Yalancı Mantı

BODRUM MAKARNASI;
Malzemeler:

1 paket makarna,
1 kase sarımsaklı yoğurt,
200 gram kıyma,
1 adet soğan,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz, baharat.
TARİFİ;
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp soğuk sudan geçirip, süzün.
Hazırladığınız makarnayı servis tabağına yerleştirin.
Kıymayı, küçük doğradığınız soğanla birlikte kavurun.
Kıyma kavrulduktan sonra içine 2 yemek kaşığı salçayı ve dilediğiniz baharatı (kimyon, karabiber, nane) ekleyin.
Makarnanın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu daha sonra hazırladığınız kıymalı ve salçalı harcı yerleştirin.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...