7 Eylül 2006 Perşembe

BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KAKAOLU KEK

kakaolu kek
Dr.Oetker' in soslarını kullanıyor musunuz?
Ben meyvalı ve çikolatalı olanları hiç evden eksik etmiyordum.
Şimdi beyaz çikolata soslusu çıktı.
Tek kelimeyle harika, kekin üzerine döktüğünüz zaman tadı yaş pasta gibi oluyor.
Tabii benim kekimin üzerine biraz fazla kakao tozu kaçtığı için bir tarafı yanık gibi duruyor.
Hemen belirteyim, kekin üzeri yanık değil, sadece fazla kakao dökülmesinden böyle görünüyor.
"Afiyetle Kalın"


BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KAKAOLU KEK;
Malzemesi;

1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
4 adet yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 paket kabartma tozu,
3,5 su bardağı un,
2 çorba kaşığı kakao,
Sos İçin;
1,5 su bardağı süt,
1 paket Dr. Oetker beyaz çikolata sosu

BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KAKAOLU KEK TARİFİ:
Yumurtaları ve şekeri krema kıvamı alana dek çırpın.
İçine kabartma tozu ilave edilmiş unu katıp karıştırın.
İçine sıvı yağı ve sütü katın.
Kakaoyu ekleyip iyice karıştırın.
Kek kalıbını margarinle yağlayıp unlayın.
Fazla ununu silkeleyin.
Hazırladığımız kek hamurunu kek kalıbının içine dökün.
Önceden ısıttığınız orta hararetteki fırında ağır ağır pişirin.
Kekler ağır ağır pişmeyi çok seviyor.
En az yarım saat veya 45 dk kendi halinde ağır ağır pişsin.
Kekiniz piştikten, soğuduktan sonra kalıptan çıkarın servis tabağına alın.
Beyaz çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirin.
Karıştıra karıştıra soğutun kekin üzerine yayın.
Üzerine toz kakao serpin.
Aman dikkat edin benim gibi kakaoyu çok kaçırmayın!
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...