1 Eylül 2006 Cuma

DAMLA ÇİKOLATALI TOP KEK

Bu tarifi bir gazetenin haftasonu yemek kitabı eki olan "şımartan tatlar" kitabından aldım.
Bu arada;
Bu resim benim Muhterem'le Afiyetle için çektiğim ilk yemek resmi.
Blog açsam mı? açmasam mı?  diye düşünürken yemek resimleri çekmeye devam ediyordum.
Bu tarifi anneler gününde hazırlamış, anneme giderken yanımda götürmüştüm.
Kekleri pişirirken mutlaka kağıt pasta kapsülünü borcamın krem karamel kaplarına yerleştirin çünkü kağıt kalıplar çok güçsüz, hamuru taşıyamıyorlar.
"Afiyetle Kalın"

DAMLA ÇİKOLATALI TOP KEK;
Malzemeler;

3 yumurta,
2 su bardağı toz şeker,
125 gram margarin,
4 çorba kaşığı yoğurt,
4 su bardağı un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı karbonat,
1 çay bardağı damla çikolata,
1 çay bardağı içi çekilmiş fındık,
Keklerin üzerine serpmek için pudra şekeri(isteğe bağlı).
TARİFİ:
Margarini eritip soğutun.
Yumurtaları çukur bir kaba alıp toz şekeri ilave ederek mikserle iyice çırpın.
Margarin ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpın.
Un,vanilya kabartma tozu ve karbonatı ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma azar azar ekleyin.
İyice karşıtırıp pürüzsüz bir hamur hazırlayın.
İçine damla çikolata ve kıyılmış fındık ekleyin.
Küçük metal kaplara yada borcamın krem karamel kaplarına kağıt kalıplar yerleştirin.
Her birine birer tatlı kaşığı kek hamuru boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Soğuduktan sonra isterseniz pudra şekeri serpin.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...