2 Kasım 2007 Cuma

KAĞITTA LÜFER BALIĞI

muhteremle afiyetle

Hafta sonu geldi, pek çok ailede hafta sonları balık yeniyor.
Bizde ise balık, ben yiyemediğim için eşimin canı ne zaman isterse alıp, geldiğinde oluyor.
Bu lüferleri geçen hafta getirdi.
Bende ne zamandır kağıtta balık denemek istiyordum.
Baktım bu iş için boyu posuda uygun, lüferleri kağıtta pişirdim.
Gayet kolay oldu, evde balık kokusu olmadı, kızartma olmadığı için hafif oldu.
Sebzelerde çok güzel pişmişti, eşim seve seve yedi.
Yağlı kağıdı, fırın poşetinden daha çok seviyorum.
Bazen balığı, poşeti unladığım halde ayırmak zor oluyordu.
Kağıtta böyle bir problem yok.
Balığı kağıda yerleştirin, üzerine soğan ve yeşillikleri dizin, tuz, baharat serpin, kağıdı kenarlarından katlayıp, fırında pişirin, bu kadar kolay ve hafif.
"Afiyetle Kalın"

kağıtta balık nasıl yapılır?

KAĞITTA LÜFER BALIĞI;
Malzemeler;
2 adet lüfer balığı,
2 adet kuru soğan,
2 adet domates,
yarım demet maydanoz,
yarım demet dereotu,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
4 tatlı kaşığı biberiye,tuz,
1 adet limon,
2 adet kare şeklinde kesilmiş yağlı kağıt.
KAĞITTA LÜFER BALIĞI TARİFİ;
Balıkçıda temizlettiğiniz lüferleri yıkayıp, temizleyin.
Balığın büyüklüğüne göre kare şeklinde yağlı kağıdı kesin.
Kağıdın üzerine balıkları yerleştirin, tuzunu serpin.

 
Üzerine piyazlık doğradığınız soğanları ve domatesleri yerleştirin.
Doğradığınız maydanoz ve dereotunu, 2 tatlı kaşığı biberiyeyi, 2 yemek kaşığı zeytinyağını, halka halka doğradığınız limonları yerleştirin.
Sebzeler içinde biraz tuz serpin.

 
Kağıtların kenarlarını kıvıra kıvıra kağıdı kapatın.
Kağıtları yerleştirdiğiniz tepsiyi, önceden ısıtılmış fırına verin.
Servis yaparken kağıtlı yada kağıtsız servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

24 yorum:

  1. canım..ellerine sağlık..balık nefis gözüküyor.bizimde vazgeçemediklerimizdendir balık.
    ayrıca kızınında doğum gününü kutlar,herşeyin gönlünce olmasını dilerim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. mutlu hafta sonlar� :)

    YanıtlaSil
  3. slm balık harika özellikle kağıtta pişirme fikri süper ellerine sağlık.Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Cumanız mübarek olsun..

    YanıtlaSil
  4. Adsız14:40

    BENDE SİZE O KADAR ALIŞTIM Kİ...BLOGUMU AÇAR AÇMAZ SİZLERİ YANIMDA ARKADAŞIM OLARAK BULMAK ÇOK GÜZELDİ...SİZLER BENİM İÇİN ÇOK ÖZELSİNİZ...SİZ VE İLK ARKADAŞLARIMDAN BAHSEDİYORUM.SİZİ ÇOK ÖZLÜYECEĞİM...KENDİNİZE İYİ BAKIN..İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA TEKRAR GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE.ALLAH'A EMANET OLUN...

    YanıtlaSil
  5. Muhteremciğim harika olmuş. Sebzeli ve kağıtta olunca buğulama gibi olmuştur sanırım. Eline sağlık.

    Hesna

    YanıtlaSil
  6. �y� ve guzel b�r hafta sonu d�ler�m

    YanıtlaSil
  7. Adsız18:34

    bir de ayıtlayıp tabağıma koyarsan değme keyfime
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Baligi bizdede kizim yemez,balik kokusuna hic dayanamaz.kagitta yapinca belki fazla kokmuyordur,ama görüntüsü harika olmus eline saglik canim.huzur dolu saglikli mutlu hafta sonlari dilerim ailenle birlikte

    YanıtlaSil
  9. Adsız18:32

    Merhaba canım, ellerine sağlık, kağıtta lüfer çok güzel görünüyor, bende de hamsi var, biz balığı çok seviyoruz, ama sizin yapıp ta yiyememeniz çok kötü, aslında Karadenizlisiniz ama... eşimde önceleri hiç yemezdi ama bizden alıştı şimdi çok severek yiyor...
    Canım yiyenlere afiyetler olsun, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. balik enfes kagitta olmasida ayri bir lezzet bence ellerine saglik sevgiler iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  11. Adsız21:08

    slm
    kağıttta balık nefis görünüyor.eline sağlık canım.
    hazır balık mevsimi gelmişken bende mi yapsam acaba
    iyi geceler

    YanıtlaSil
  12. merhaba canımmmmmmmmmmm;

    önce balığı gördüm sonra fındıklı pastayı ikisinede bayıllllllllllldımmmmmmmmmm oy oy ne yapsak ki
    nasıl etsek ki

    ellerine sağlık canımmmmmmmmm

    sevghiler ve öpücükler

    YanıtlaSil
  13. Adsız21:30

    canım ellerine sağlık...nefis olmuş....

    YanıtlaSil
  14. Muhteremcim, bende bekliyordum ne zaman balık tarifi yayınlayacaksın diye:) Sen yemiyorsun ama maaşallah blogunda öyle çok balık tarifi varki:) Balığı ben genelde fırında yapıyorum, kağıtta ve poşette denemedim. İlk fırsatta denemek isterim.
    Ellerine sağlık.

    www.pembelininmutfagi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. Cok harika görünüyor,klasik balik tarifi degil,denemek lazim.Soganli domatesli tadi nefis olmustur.Afiyet olsun sizlere.Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  16. Adsız11:58

    slm canım...

    balık isimlerini cinslerini pek bilmem....ama balık yemeye doyamam...

    kağıtta denemek isterim....
    ellerine sağlık muhteremcim....
    iyi fikir...

    YanıtlaSil
  17. Nefis görünüyor ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Adsız17:37

    balık nefis olmuş.tadını hiç kaybetmeden pişmiştir kağıtta.görüntü süper.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  19. slmlar ellerinize sağlık çok gğzel gözüküyor balık bende hamilelikde alıştım balığa
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  20. GÜNAYDIN ABLACIĞIM.SENİN DEDİĞİN GİBİ YAPTIM..BİR KAÇ GÜN DAHA BURALARDAYIM..SONRA NE ZAMAN GELİRİM BELLİ DEĞİL..ÖPÜYORUM SENİ KENDİNE İYİ BAK..ÇOK TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  21. Lüfer tarifiniz için teşekkürler. Bu akşam deneyeceğim.Yalnız beni aydınlatırsanız sevinirim:Açıklamalar çok güzel yapılmış fakat "you might also like it" ifadesini niçin koydunuz? Bunun yerine kendinizi daha iyi ifade edebilecek ve okuyanların da anlayabileği,"şunları da deneyebilirsiniz" benzeri bir açıklama doğru olurdu.Ya da açıklamalarınızı tamamen ingilizce olarak yapın.Çok karman çorman olmuş:(

    YanıtlaSil
  22. Lale'ye;
    Sevgili Lale,
    "You might also like it" sayfamda ki tek ingilizce cümle.
    O cümle bir anlamda "bunlarada göz atın" demek.
    Tarifin bulunduğu kategoriye ait sayfalardan tarifleri gösteriyor.
    Nesi karmaşık geldi, anlayamadım.
    Bu bir blogger uygulaması, pek çok blogcu kullanıyor, ne yazık ki benim yüklediğim model şablonumla uyum sağlamadığı için Türkçeye çevrilmiyor.
    "You might also like it" tarifle ilgili değil kategori ile ilgili olarak orada yer alıyor.

    YanıtlaSil
  23. Adsız15:46

    İyi gunler diliyorum kagitta lufer tarifi icin pisirme suresi ne kadar bilgi verirmisiniz tesekkurler.
    Murat

    YanıtlaSil
  24. Murat'a;
    Murat Bey,
    Benim fırınım doğalgazlı olduğu için tariflerimde süre vermiyorum.
    Doğalgazlı fırınlar yemeği daha uzun sürede, elektrikli fırınlar daha kısa sürede pişiriyor.
    Bu tarif elektrikli fırında 200 derecede 35-40 dakika da pişiyor.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...