Hafta sonu geldi, pek çok ailede hafta sonları balık yeniyor.
Bizde ise balık, ben yiyemediğim için eşimin canı ne zaman isterse alıp, geldiğinde oluyor.
Bu lüferleri geçen hafta getirdi.
Bende ne zamandır kağıtta balık denemek istiyordum.
Baktım bu iş için boyu posuda uygun, lüferleri kağıtta pişirdim.
Gayet kolay oldu, evde balık kokusu olmadı, kızartma olmadığı için hafif oldu.
Sebzelerde çok güzel pişmişti, eşim seve seve yedi.
Yağlı kağıdı, fırın poşetinden daha çok seviyorum.
Bazen balığı, poşeti unladığım halde ayırmak zor oluyordu.
Kağıtta böyle bir problem yok.
Balığı kağıda yerleştirin, üzerine soğan ve yeşillikleri dizin, tuz, baharat serpin, kağıdı kenarlarından katlayıp, fırında pişirin, bu kadar kolay ve hafif.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
2 adet lüfer balığı,
2 adet kuru soğan,
2 adet domates,
yarım demet maydanoz,
yarım demet dereotu,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
4 tatlı kaşığı biberiye,tuz,
1 adet limon,
2 adet kare şeklinde kesilmiş yağlı kağıt.
KAĞITTA LÜFER BALIĞI TARİFİ;
Balıkçıda temizlettiğiniz lüferleri yıkayıp, temizleyin.
Balığın büyüklüğüne göre kare şeklinde yağlı kağıdı kesin.
Üzerine piyazlık doğradığınız soğanları ve domatesleri yerleştirin.
Doğradığınız maydanoz ve dereotunu, 2 tatlı kaşığı biberiyeyi, 2 yemek kaşığı zeytinyağını, halka halka doğradığınız limonları yerleştirin.
Sebzeler içinde biraz tuz serpin.
Sebzeler içinde biraz tuz serpin.
Kağıtların kenarlarını kıvıra kıvıra kağıdı kapatın.
Kağıtları yerleştirdiğiniz tepsiyi, önceden ısıtılmış fırına verin.
Servis yaparken kağıtlı yada kağıtsız servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
canım..ellerine sağlık..balık nefis gözüküyor.bizimde vazgeçemediklerimizdendir balık.
YanıtlaSilayrıca kızınında doğum gününü kutlar,herşeyin gönlünce olmasını dilerim..sevgiler..
mutlu hafta sonlar� :)
YanıtlaSilslm balık harika özellikle kağıtta pişirme fikri süper ellerine sağlık.Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Cumanız mübarek olsun..
YanıtlaSilBENDE SİZE O KADAR ALIŞTIM Kİ...BLOGUMU AÇAR AÇMAZ SİZLERİ YANIMDA ARKADAŞIM OLARAK BULMAK ÇOK GÜZELDİ...SİZLER BENİM İÇİN ÇOK ÖZELSİNİZ...SİZ VE İLK ARKADAŞLARIMDAN BAHSEDİYORUM.SİZİ ÇOK ÖZLÜYECEĞİM...KENDİNİZE İYİ BAKIN..İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA TEKRAR GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE.ALLAH'A EMANET OLUN...
YanıtlaSilMuhteremciğim harika olmuş. Sebzeli ve kağıtta olunca buğulama gibi olmuştur sanırım. Eline sağlık.
YanıtlaSilHesna
�y� ve guzel b�r hafta sonu d�ler�m
YanıtlaSilbir de ayıtlayıp tabağıma koyarsan değme keyfime
YanıtlaSilellerine sağlık
Baligi bizdede kizim yemez,balik kokusuna hic dayanamaz.kagitta yapinca belki fazla kokmuyordur,ama görüntüsü harika olmus eline saglik canim.huzur dolu saglikli mutlu hafta sonlari dilerim ailenle birlikte
YanıtlaSilMerhaba canım, ellerine sağlık, kağıtta lüfer çok güzel görünüyor, bende de hamsi var, biz balığı çok seviyoruz, ama sizin yapıp ta yiyememeniz çok kötü, aslında Karadenizlisiniz ama... eşimde önceleri hiç yemezdi ama bizden alıştı şimdi çok severek yiyor...
YanıtlaSilCanım yiyenlere afiyetler olsun, sevgilerimle...
balik enfes kagitta olmasida ayri bir lezzet bence ellerine saglik sevgiler iyi pazarlar
YanıtlaSilslm
YanıtlaSilkağıttta balık nefis görünüyor.eline sağlık canım.
hazır balık mevsimi gelmişken bende mi yapsam acaba
iyi geceler
merhaba canımmmmmmmmmmm;
YanıtlaSilönce balığı gördüm sonra fındıklı pastayı ikisinede bayıllllllllllldımmmmmmmmmm oy oy ne yapsak ki
nasıl etsek ki
ellerine sağlık canımmmmmmmmm
sevghiler ve öpücükler
canım ellerine sağlık...nefis olmuş....
YanıtlaSilMuhteremcim, bende bekliyordum ne zaman balık tarifi yayınlayacaksın diye:) Sen yemiyorsun ama maaşallah blogunda öyle çok balık tarifi varki:) Balığı ben genelde fırında yapıyorum, kağıtta ve poşette denemedim. İlk fırsatta denemek isterim.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
www.pembelininmutfagi.blogspot.com
Cok harika görünüyor,klasik balik tarifi degil,denemek lazim.Soganli domatesli tadi nefis olmustur.Afiyet olsun sizlere.Ellerine saglik.
YanıtlaSilslm canım...
YanıtlaSilbalık isimlerini cinslerini pek bilmem....ama balık yemeye doyamam...
kağıtta denemek isterim....
ellerine sağlık muhteremcim....
iyi fikir...
Nefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
balık nefis olmuş.tadını hiç kaybetmeden pişmiştir kağıtta.görüntü süper.eline sağlık.
YanıtlaSilslmlar ellerinize sağlık çok gğzel gözüküyor balık bende hamilelikde alıştım balığa
YanıtlaSilsevgilerimle
GÜNAYDIN ABLACIĞIM.SENİN DEDİĞİN GİBİ YAPTIM..BİR KAÇ GÜN DAHA BURALARDAYIM..SONRA NE ZAMAN GELİRİM BELLİ DEĞİL..ÖPÜYORUM SENİ KENDİNE İYİ BAK..ÇOK TEŞEKKÜRLER.
YanıtlaSilLüfer tarifiniz için teşekkürler. Bu akşam deneyeceğim.Yalnız beni aydınlatırsanız sevinirim:Açıklamalar çok güzel yapılmış fakat "you might also like it" ifadesini niçin koydunuz? Bunun yerine kendinizi daha iyi ifade edebilecek ve okuyanların da anlayabileği,"şunları da deneyebilirsiniz" benzeri bir açıklama doğru olurdu.Ya da açıklamalarınızı tamamen ingilizce olarak yapın.Çok karman çorman olmuş:(
YanıtlaSilLale'ye;
YanıtlaSilSevgili Lale,
"You might also like it" sayfamda ki tek ingilizce cümle.
O cümle bir anlamda "bunlarada göz atın" demek.
Tarifin bulunduğu kategoriye ait sayfalardan tarifleri gösteriyor.
Nesi karmaşık geldi, anlayamadım.
Bu bir blogger uygulaması, pek çok blogcu kullanıyor, ne yazık ki benim yüklediğim model şablonumla uyum sağlamadığı için Türkçeye çevrilmiyor.
"You might also like it" tarifle ilgili değil kategori ile ilgili olarak orada yer alıyor.
İyi gunler diliyorum kagitta lufer tarifi icin pisirme suresi ne kadar bilgi verirmisiniz tesekkurler.
YanıtlaSilMurat
Murat'a;
YanıtlaSilMurat Bey,
Benim fırınım doğalgazlı olduğu için tariflerimde süre vermiyorum.
Doğalgazlı fırınlar yemeği daha uzun sürede, elektrikli fırınlar daha kısa sürede pişiriyor.
Bu tarif elektrikli fırında 200 derecede 35-40 dakika da pişiyor.
Kolay gelsin.