Zerrin ve Esra yine birbirinden güzel tarifler ve dosyalar hazırlamışlar.
Emeği geçen,tarif gönderen diğer arkadaşlarımızın da ellerine sağlık.
Bende bu ay ki dergiye "Minik Kek Pasta" tarifimi gönderdim.
Oldukça basit ve pratik bir tarif, denemenizi tavsiye ederim.
Kekiniz kabarmadığı zaman da bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Bu şekilde kesince hemen hemen 15-18 adet kek çıkıyor.
Daha ince keserek kalabalık misafirlerinize hazırlayabilirsiniz.
MİNİK KEK PASTA;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 Paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 portakal veya limonun kabuğu,
Yarım su bardağı ceviz içi,
3-3,5 su bardağı un,
Üst malzemeleri;
1 paket çikolatalı sos,
1 tablet çikolata,
2.5 bardak süt.
1 poşet krem şanti,
Şanti için 1 su bardağı soğuk süt.
TARİFİ;
Oda ısısında ki yumurtaları, şekerle çırpın.
İçine sıvıyağı ve yoğurdu ekleyip, çırpmaya devam edin.
Ufalanmış ceviz içini, rendelenmiş portakal veya limon kabuğunu ekleyin.
Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek karışıma ekleyin.
Kalıp olarak Borcam’ın dikdörtgen fırın kabını kullandım.
Köşeli kesebilmek için uygun bir kalıp oldu.
Keki pişireceğiniz kalıbı margarin ile yağlayıp, un serpin.
Fazla unu silkeleyin. Kek hamurunu kalıba boşaltın.
Önceden ısıttığınız, düşük dereceli fırında, kapağını açmadan pişirin.
Piştiğinden emin olmak için, kekin içine bıçak batırın, temiz çıkıyorsa pişmiştir.
Kekiniz pasta formunda olacağı için fazla kabarmayacak.
Kek piştikten ve soğuduktan sonra dikdörtgen şeklinde kesin.
Çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile pişirin.
İçine bir tablet çikolata atıp, karıştırarak eritin.
Kestiğiniz kek parçalarının üzerine çikolatalı sostan bolca sürün.
Soğuk sütle çırptığınız krem şantiyi,buzdolabı poşetine doldurun.
Poşetin ucuna bıçakla küçük bir kesik atın.
Poşeti sıkarak, krem şantiyi çikolatalı sosun üzerine şeritler halinde sıkın.
“Afiyet Olsun”
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 Paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 portakal veya limonun kabuğu,
Yarım su bardağı ceviz içi,
3-3,5 su bardağı un,
Üst malzemeleri;
1 paket çikolatalı sos,
1 tablet çikolata,
2.5 bardak süt.
1 poşet krem şanti,
Şanti için 1 su bardağı soğuk süt.
TARİFİ;
Oda ısısında ki yumurtaları, şekerle çırpın.
İçine sıvıyağı ve yoğurdu ekleyip, çırpmaya devam edin.
Ufalanmış ceviz içini, rendelenmiş portakal veya limon kabuğunu ekleyin.
Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek karışıma ekleyin.
Kalıp olarak Borcam’ın dikdörtgen fırın kabını kullandım.
Köşeli kesebilmek için uygun bir kalıp oldu.
Keki pişireceğiniz kalıbı margarin ile yağlayıp, un serpin.
Fazla unu silkeleyin. Kek hamurunu kalıba boşaltın.
Önceden ısıttığınız, düşük dereceli fırında, kapağını açmadan pişirin.
Piştiğinden emin olmak için, kekin içine bıçak batırın, temiz çıkıyorsa pişmiştir.
Kekiniz pasta formunda olacağı için fazla kabarmayacak.
Kek piştikten ve soğuduktan sonra dikdörtgen şeklinde kesin.
Çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile pişirin.
İçine bir tablet çikolata atıp, karıştırarak eritin.
Kestiğiniz kek parçalarının üzerine çikolatalı sostan bolca sürün.
Soğuk sütle çırptığınız krem şantiyi,buzdolabı poşetine doldurun.
Poşetin ucuna bıçakla küçük bir kesik atın.
Poşeti sıkarak, krem şantiyi çikolatalı sosun üzerine şeritler halinde sıkın.
“Afiyet Olsun”
hmmmm ..şahane bu..hemen deneyeceğim..ellerine sağlık.slmlar.
YanıtlaSilcok ho� g�r�n�yor ellerine sagl�k
YanıtlaSil........................
gelelim bu g�n�n mesaj�na
herkeze mutlu sagl�kl� ve huzurlu bir hafta diliyorum
vee en super haberi en sona saklad�m....
s�k� durun geliyorrr
cumaninnnn gelmesine sadece 4 g�nnn kald�����ya�as�nnnnn
canım ellerine sağlık..böyle güzel tarifler varken şişmanlamamak ne mümkün..dergiyide takip ediyorum.emeği geçen tüm arkadaşları kutluyorum..sevgiler..
YanıtlaSilslm canım.
YanıtlaSiltarifi kevgir dergisinde de gördüm.bayıldım.eline sağlık.
sevgiler
merhaba....
YanıtlaSilpastalar harika görünüyor ellerinize saglık.mutlaka denicem..
Ellerine sağlık, nefis olmuş pastacıklar. Ayrıca balık yemezsin ama nefis de balıklar pişirirsin.
YanıtlaSilSevgiler.
waw harika olmuş ellerine sağlık canım muhteşem bir lezzettir mutlka hoşçakal
YanıtlaSilselam muhteremcim....
YanıtlaSilne kadar güzel şekil vermişsin....
bende senin gibi illa kalan ,artan,tutmayan tarifleri değerlendiririm....
ellerine sağlık....bayıldım...
SABAH SABAH CANIM PASTAMI İSTEDİ NE.KALKAYIM ŞU BİLGİSAYARIN BAŞINDANDA YAPAYIM BARİ...ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.AY BAK GÜNAYDIN DEMEK İÇİN GELMİŞTİM PASTAYA TAKILDIM..GÜNAYDIIIN.KENDİNE İYİ BAK..SEVGİLERR.
YanıtlaSilmerhaba ben geldim ziyarete her�ey yolunda g�r�n�yor �p�ld�n�z:)
YanıtlaSilcanım kekin harika görünüyor. Bu hamuru borcama değilde baştan muffin kalıplarına döksek öyle pişirsek olmazmı. Soğuyunca da süsleriz. benimde misafirlerim gelecekde ondan hazırlık yapıyorum
YanıtlaSilCok sahane olmuslar.Üzerinin süsü ne kadar güzel yakismis.Ellerine saglik.
YanıtlaSilYALNIZLIĞIN REÇETESİ,
YanıtlaSilHASTALIĞIN İLACIDIR SEVGİ.
HÜZNÜN DÜŞMANI,
MUTLULUĞUN DOSTUDUR SEVGİ.
KARDEŞLİĞİN BAŞI,
İNSANLIĞIN TEMELİDİR SEVGİ.
HAYATIN KAYNAĞI,
YAŞAMANIN İSPATIDIR SEVGİ
VE...AL,CANISI.
BENDEN SANA GÖNÜLLER DOLUSU,
SEVGİ...
Muhteremcim merhaba, keklerin sunumu harika olmuş, ellerine sağlık.
YanıtlaSil