YE# 28 = KIŞ HAZIRLIKLARI
28. Yemek etkinliğimizin konusu; Kış hazırlıkları.
Etkinliğimizin ev sahibi; "Mahsun Prenses"
Kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Açıkçası ben çok fazla kış hazırlığı yapan birisi değilim.
Sebze ve meyveyi mevsiminde yemeği severim.
Çok şükür ev halkı sebze seçmediği için kış sebzelerini rahatlıkla pişirebiliyorum.
En çok yaptığım kış hazırlığı; Taze barbunya, bezelye gibi baklagilleri yazın alıp, temizleyip, buzluğa kaldırmak.
Birde sonbaharda kırmızı biberleri haşlayıp-zarını soyarak bütün olarak kaldırıyorum.
Bakınız; Kırmızı Biber Ruloları
Kışın sebzeli börek yapacağım zaman hazırladığım haşlanmış-zarı soyulmuş kırmızı biberleri rahat rahat kullanıyorum.
Piyasadaki közlenmiş biberler turşu olarak hazırlandığı için sebzeli böreğin içinde kullanamıyorum.
Ayrıca yemeklerde kullanmak için küp küp doğrayıp, buzluğa atıyorum.
Birde her evde bulunan tarhana var ki o konuda çok şanslıyım.
Annem her yaz bol baharatlı normal tarhana, birde hastalıkta sağlıkta pişirelim diye kiren tarhanası yapar.
Kiren tarhanası üst resimde ki pembe renkte olan.
Kiren tarhanasının yapılışı ve çorbasının tarifi 👉burada
Baharatlı tarhana ile yapılmış şehriyeli tarhana çorbası 👉burada
Eşimin ablası da değişik bir tarhana yapıyor, eskiden tarhanasını yaş olarak yapıp bidonda buzdolabında tutuyordu ama buzdolabında yaptığı kalabalığı düşünerek son yıllarda görümcemde tarhanasını kurutuyor.
Üstte ki resimde görünen beyaza yakın rengi olan görümcemin tarhanası, tadı hafif ekşi ve un çorbası kıvamında oluyor.
"Afiyetle Kalın"
Tarhanalar çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEtkinliklere katılmak i.in ne yapmak gerekiyor?
slm
YanıtlaSiltarhanalar harika görünüyor.kiren tarhanasını ilk kez duydum.rengide değişik
Kitchensweetkitchen'e cevap;
YanıtlaSilYemek Etkinliğine nasıl katılabiliriz diye bir soru sormuşsunuz,elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.
Bulunduğumuz ayın etkinliğini hazırlayan site sahibinin sayfasına girip,logoyu oluşturan etkinlik kodunu almanız ve sayfanıza yerleştirmeniz gerekiyor.
Etkinlik günü geldiğinde (genellikle her ayın 15'i) belirlenen konuya uygun tarifinizi sayfanızda yayınlamanız ve yayınladığınız tarife ait linki-adınızı-soyadınızı-yaşadığınız şehri ev sahibi tarafından verilen e-mail adresine göndermeniz gerekiyor.
Yemek etkinliğine ev sahipliği yapacak olan blog veya site Hatice'nin Portakal Ağacı sitesinde ilan ediliyor.
Yeni etkinliklerin ev sahiplerini oradan takip edebilirsiniz.
Yemek Etkinlikleri hakkında daha geniş bilgiyi Hatice'nin sitesinde "etkinlik" başlığı altında bulabilirsiniz.
Başka sorular veya anlayamadığınız bir konu olursa seve seve yardım ederim.
Tarhana güzel görünüyor,bizim oralarda (belki heryerde aynidirda)tarhanayi yogurtla kaynatiyorlar sonra avuc icinde form verip güneste kurutuyorlar,sonra kis icin kaldiriyorlar.Ben de circir böcegi gibi hic kis hazirligi yapmam :)
YanıtlaSilSeninde ellerine saglik canim.
KIŞ HAZIRLIKLARI İYİ OLUR DİMİ BENDE PEK KIŞ HAZIRLIĞI YAPMIYORUM AMA KIŞIN YEMESİNE GELİNCE YERİZ TABİ:)TARHANALARI ANNEM YAPAR VEYA KAYINVALİDEM YAPAR SAĞ OLSUNLAR...TARHANASIZ YEMEKDE PEK OLMAZ KIŞIN ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilselam kışın o soguk günlerinde bir tabak sıcak tarhanaya kim yok der.valla ben hiç hayır demem.arkadaşım güle güle yiyiniz kışlıklarınızı...
YanıtlaSilCanım Muhterem, kiren tarhanası pek ilginç görünüyor...
YanıtlaSilellerine sağlık canım benim...
yaşasınnn tarhana :) ben de tarhana yaptımda :D
iyi geceler, öpücükler
Ellerine sağlık, hepsi çok güzel
YanıtlaSilBen kiren(kızılcık) tarhanasını çok merak ediyorum. Duydum ama yemek kısmet olmadı.
Sevgiler...