21 Kasım 2007 Çarşamba
BARBUNYA BALIĞI
Kış mevsimi geldi, bu sebeple bizim evde her hafta balık pişiyor.
Resmini çekip, değişik bir tarif yayınlarım diye farklı balıkları severek pişiriyorum.
Barbunya balığı uzun zamandır aklımdaydı ama bir fırsatını bulup, alamamıştım.
Geçen hafta barbunya balığı aldım, tepsiye yağlı kağıt serip fırında pişirdim.
Eşim severek yedi ve dün yine barbunya alarak bu balığı sevdiğini iyice belli etmiş oldu.
Barbunya'nın bir türü de "Tekir" balığıymış.
Barbunyanın alnı dik,Tekir'in alnı ise kubbe biçimindeymiş.
Bakınız;
Pazı Yaprağında Tekir Buğulama
Bence "Barbunya" ismi bu balığa çok yakışıyor, çünkü aynı barbunya gibi üzerinde kırmızı lekeler var.
Eşim çocukluğun da babasının getirdiği ilk barbunya balığını kardeşleriyle "salçalı balık" diyerek yediklerinden bahsediyor.
Barbunya balığı pişince salça eklemiş gibi tabağa kırmızı suyunu bırakıyor.
"Afiyetle Kalın"
BARBUNYA BALIĞI;
Malzemeler;
1 kilo Barbunya balığı,
2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz.
Yağlı kağıt.
Yapılışı;
Temizlenmiş Barbunya balığını yıkayıp,süzün.
Tuzunu serperek karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin,balıkları kağıdın üzerine dizin.
Balıkların üzerine fırça ile sıvı yağ sürün.
Önceden ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Bol salata eşliğinde servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hım balık severim ama önceden sevmezdim hamileliğimde alıştım doktor haftada 2 kere balık yiyeceksin dediğinde önemini anladım sanırım psikoloik olacakki artık seviyorum ama görüntüsünde kafa göz görmek pek istemem:)ama sen okadar güzel sunum hazırlamışınki hayır demek imkansız ellerine sağlık görüşmek üzere
YanıtlaSilMuhteremcim, ellerine sağlık balık nefis görünüyor.
YanıtlaSilsenin bu balık tabaklarına bayılıyorum.kesinlikle çok güzel hazılıyorsun.komşu olsaydık keşke .:)
YanıtlaSilBaliklari görünce burda yine yutkunmaya basladim,öylesine istah acici ki...Desene ben bu kis yine balik gördüm mü ic gecirecegim..
YanıtlaSilBizim burda taze balik bulma sansimiz yok,balik pazarlari var ama,cok uzak.Türkiye´den dondurulmus balik genel de geliyor..
Ellerine saglik canim,Sevgiyle ve dostca kalin..
Cok nefis görünüyor,özellikle salatayi cok hos süslemisin.Ellerine saglik.
YanıtlaSilbalık kardeşlerle pek aram olmasada bu salatnın hatırına yerim
YanıtlaSilellerine sağlıkkk
elllerine sağlık..miss gibi olmuş.en sevdiğim balıktır barbun..olsada yesem..canım çok çekti...ve görüntüde çok iştah açıcı duruyo...öpüyorum..sağlıcakla kal...
YanıtlaSilMmm NEFİS ELLERİNE SAĞLIK!
YanıtlaSilmuhteremmmmmmmmm bunlar olmus muhtesemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
YanıtlaSilMerhaba.Balığı çok severim ama barbunya hiç yemedim.Kırmızılığı yüzünden çiğmiş gibi geliyor bana.Ama çok nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilwww.annemmutfakta.blogcu.com
Muhterem'lere balık yemeğe gideceğiz...
YanıtlaSilMuhterem, fırına barbunları sür ben geliyorum :)
YanıtlaSilo ne süslü salata olmuş canım yaa..
ellerine sağlık.
öpüyorum seni
sıcacık sevgiler...
slm canım..
YanıtlaSilbalık konusunda çok cahilim...
bir hamsiyi bilirim....birde alabalık....
ne olacak benim halim...
arkadaşta övüp duruyordu bu balığı...çok güzelmiş falan....sizin aile efradıda beğenmiş...banada alıp yapmak düşer tabi....
ellerine sağlık muhteremcim...
rengi garip ama denemezsem öğrenemem...
elinize sağlık balık sağlık demek dir /şeflerin Yemek-tarifleri/
YanıtlaSil